Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Βέμπερ: Στηρίζω την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής

ΦΩΤΟ:Βαγγέλης Μαϊμαράκης και Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων στο γραφείο του, στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

 Συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με εκπροσώπους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων

 Την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) εξέφρασε, εκπροσωπώντας και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγείται, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων στο γραφείο του, στις Βρυξέλλες.

Ο M. Βέμπερ ανέφερε ακόμα ότι οι αξίες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος οδηγούν στο να υπάρχει συγκεκριμένη υποστήριξη, και παρότρυνε τους συνομιλητές του να θέσουν το αίτημά τους και σε εκπροσώπους άλλων κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να έχει αίσια έκβαση η προσπάθεια.

«Η Ευρώπη οικοδομήθηκε να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και να θυμάται. Η Ευρώπη οικοδομήθηκε με την ιδέα να μην κάνουμε ποτέ ξανά τα ίδια λάθη. Στην προσπάθεια που κάνετε, δεν θα είστε μόνοι σας. Θα μας βρείτε συμμέτοχους σε αυτήν», τόνισε.

Η συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ έγινε κατά τη διάρκεια αποστολής στις Βρυξέλλες για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, την οποία διοργάνωσε ο εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανος Τανιμανίδης.

Η αποστολή βρέθηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μεϊμαράκης: «Κρατάμε το θέμα ζεστό»

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Έλληνας ευρωβουλευτής που είχε και την πρωτοβουλία γι’ αυτήν, ανέφερε στους εκπροσώπους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί ζεστό το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, και μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να υπάρξει πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του αιτήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, να τεθεί επισήμως.

Παράλληλα, ο Β. Μεϊμαράκης άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα δεν μπορεί να τεθεί αυτήν τη στιγμή, μια και βρισκόμαστε ενώπιον των εκλογών στην Τουρκία.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου