Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Μα βράζει ο Στόλος ?

Μα βράζει ο Στόλος ?

Ο άγνωστος ψ γράφει. Σε κάποια ιστοσελίδα αμυντικού περιεχομένου γράφτηκε το παρακάτω άρθρο:

«Ο Στόλος βράζει, ο Αρχηγός ΓΕΝ περί άλλων τυρβάζει και τα πληρώματα δεν καλύπτονται λόγω «μεγάλου αριθμού» προσέλευσης από τις υπάρχουσες ενδιαιτήσεις των πλοίων»

Αν αυτό δεν λέγεται ευθεία επίθεση κατά του Αρχηγού ΓΕΝ, τότε πως λέγεται?

Ας δούμε όμως το περιεχόμενο του άρθρου:

«Σε αναβρασμό βρίσκεται το σύνολο των πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού μετά το ολικό κυβερνητικό φιάσκο με ευθύνη της ηγεσίας του ΠΝ και φυσικά την ανοχή του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκου Παναγιωτόπουλου».

Και εσείς

  1. τι καταλαβαίνετε με την λέξη «αναβρασμός»?

  2. τι καταλαβαίνετε με τον καταλογισμό ευθυνών στον υπουργό και στην ηγεσία του ΠΝ ?

  3. τι καταλαβαίνετε με «το ολικό κυβερνητικό φιάσκο» ?

Μήπως ότι ο αρθρογράφος είναι ερευνητικός δημοσιογράφος και ξέρει εκ των έσω πράματα και θάματα? Μήπως ότι έχει σχέση με το ΠΝ ή την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση ή κάτι άλλο? Μήπως έχει ντοκουμέντα?

Ερώτηση προς τον αρθρογράφο: «Συγνώμη κύριε, ποιος είστε?»

«Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία με το δήθεν νέο επίδομα Στόλου ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας και μάλιστα μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζική προσέλευση στελεχών στον Ναύσταθμό».

Μήπως τα όρια της γελοιότητας ξεπερνιόνται γράφοντας αυτό το ανεπαίσχυντο άρθρο (κατά την άποψή μας, θα φανεί παρακάτω).

«Τόσο στο ΓΕΕΘΑ όσο και στο ΓΕΝ δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στον Στόλο και στις μονάδες πρώτης γραμμής».

Αλήθεια τώρα, έχουν φάει αρβύλα και θάλασσα με το κουτάλι και για τόσο ηλίθιους τους έχετε ώστε να μη καταλαβαίνουν?

«Υπέργηρα πληρώματα που με νύχια και δόντια κρατούν αξιόμαχες παρωχημένες μονάδες εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Συ είπας.

«Και όλα αυτά για μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ήταν να δοθούν εξ ολοκλήρου στο ΠΝ και ξαφνικά διαμοιράστηκαν σε Στρατό και Αεροπορία ενώ οι δικαιούχοι μειώθηκαν δραστικά.»

Συ είπας.

«Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι κυβερνήτες πολεμικών πλοίων σκέφτονται τρόπους να αυξήσουν τις ενδιαιτήσεις των πλοίων λόγω της «μαζικής» προσέλευσης προσωπικού και στελεχών μετά την αναγγελία του νέου επιδόματος. Λίγες ημέρες μετά την αναγγελία «πληθώρα» στελεχών του ΠΝ σπεύδουν από υπηρεσίες ξηράς να υπηρετήσουν στα πλοία δεδομένων των οικονομικών κινήτρων που δόθηκαν».

Ποιος είσαι εσύ που χλευάζεις? Καταλαβαίνεις τι κάνεις, σε ποιους απευθύνεσαι? Τι απίστευτους και ανίερους σκοπούς εξυπηρετείς? Θεωρείς ότι έτσι προσφέρεις κάτι, βοηθάς την κατάσταση?

Ερώτηση, ξανά προς τον αρθρογράφο: Συγνώμη κύριε, ποιος νομίζεται ότι είστε?

«Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω χιουμοριστική φωτογραφία από πλοίο του ΠΝ με τα πληρώματα να είναι στο δάπεδο λόγω «υπέρ-συγκέντρωσης» στελεχών. Όπως χαρακτηριστικά μας επισημαίνουν το ΓΕΝ θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα αύξησης των ενδιαιτήσεων… Οι υπάρχουσες κλίνες δεν επαρκούν».

Ώστε χιουμοράκι έτσι?

«Το ζήτημα φυσικά πέρα από παραπάνω αστεϊσμούς και την ειρωνεία της φωτογραφίας είναι πολύ σοβαρό.»

Συνήθως, τα πολύ σοβαρά θέματα, τα αντιμετωπίζουν οι κανονικοί απλοί άνθρωποι πολύ σοβαρά. Αλλά είπαμε, οι κανονικοί απλοί άνθρωποι!

«Οι παραιτήσεις νεαρών αξιωματικών και υπαξιωματικών στο ΠΝ είναι μια αλήθεια που ορισμένοι δεν θέλουν να δουν κατάματα. Και οι παραιτήσεις γίνονται συνέπεια μειωμένων αποδοχών και ενός εξαιρετικά απαιτητικού εργασιακού περιβάλλοντος με δυσανάλογες οικονομικές απολαβές».

Οι παραπάνω παραιτήσεις δεν γίνονται βέβαια τώρα, γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, από των μνημονίων τα χρόνια, αλλά αυτό δεν μας το λέει ο αρθρογράφος.

«Καλό θα ήταν ορισμένοι στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ να αφήσουν την έπαρση και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Στόλος».

Φτάσαμε λοιπόν και στην έπαρση των ορισμένων στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ και εδώ όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ο αρθρογράφος φωτογραφίζει καλλιτεχνικά τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΝ.

Σχόλια συμπληρωματικά:

  1. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με το περιβόητο «επίδομα στόλου».

  2. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνονται ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ.

  3. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει αυτό το πρόβλημα για το οποίο ευθύνεται, όπως ακριβώς δεν έχει λύσει τόσα και τόσα για τα οποία ευθύνεται (και δεν πολιτικολογώ).

  4. Ανάμεσα στα στελέχη των ΕΔ μας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλοαναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του καθενός: ιπταμένων, ειδικοδυναμητιστών, υποβρυχίων κλπ

  5. Κανένα άρθρο επίδοξου αρθρογράφου ή καμία δήλωση επίδοξου δημοσιογράφου ή πολιτικού δεν θα στρέψει τα στελέχη των ΕΔ μας σε εσωτερική διακλαδική ή άλλη διαμάχη μεταξύ τους.

  6. Τα στελέχη των ΕΔ μας δεν έχουν την ανάγκη οποιουδήποτε αρθρογράφου συμπεριλαμβανομένων και εμάς, για να βρουν το δίκιο τους. Έχουν δικές τους φωνές, έχουν άξιους ηγέτες, έχουν την στρατιωτική τους κουλτούρα και πάνω από όλα έχουν την αποδεδειγμένη αποδοχή και καταξίωσή τους σχεδόν από το σύνολο του Ελληνικού λαού.

  7. Τα στελέχη των ΕΔ μας, αλλά και όλος ο Ελληνικός λαός ας κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή μέχρι τις εκλογές και (το σπουδαιότερο) ας ψηφίσουμε όλοι αν είναι δυνατόν. Για το δικαίωμα της ψήφου έχουμε ματώσει σαν λαός. Η ψήφος του καθενός είναι η βούλησή του που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας και όχι μόνο. Και ας μην ακούμε τις Κασσάνδρες ότι όλοι ίδιοι είναι. Υπάρχουν και καλοί. Πάντα θα υπάρχουν. Ας ψάξει ο καθένας μας να τους βρει.

  8. Η φιλόξενη ιστοσελίδα μας (HELLENIC DEFENSE NET) και ο συντάξας το παρόν άρθρο, δεν έχουμε κάτι εναντίον του αγαπητού αρθρογράφου του άρθρου που αναφερθήκαμε αλλά ούτε και της ιστοσελίδας του. Θεωρούμε δε ότι έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να προκαλεί και στοχοποιεί κανένα. Το ίδιο όμως αυτό δημοκρατικό δικαίωμα το έχουμε όλοι μας στην Ελλάδα μας. Γιατί έτσι είναι η δημοκρατία.

    Hellenic Defence Net

    ΠΗΓΗ hellenicdefence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου