Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τσίπρας πρόεδρος, Πολάκης «αρχηγός»

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Η κωλοτούμπα είναι η προσφιλής τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Εδώ έφτασε να γίνει ο μνημονιακότερος πρωθυπουργός, ενώ δεσμευόταν πως θα σκίσει τα Mνημόνια. Στη διαγραφή Πολάκη θα κολλούσε;

ΜΙΑ επιστολή μετάνοιας -για τα μάτια του κόσμου- από τον αψύ Σφακιανό ήταν αρκετή. Εκανε μία κωλοτούμπα λίγων ωρών και ο Πολάκης, και όλα πια είναι περασμένα-ξεχασμένα. Τι κι αν είχε αναδημοσιεύσει «φωτογραφικό κολάζ» από το «Μακελειό» απειλώντας δικαστικούς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες.

ΟΛΑ αυτά σβήστηκαν με σφουγγάρι. Δεν τρέχει και τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις επερχόμενες κάλπες με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα και «αρχηγό» τον Παύλο Πολάκη.

ΝΑΙ, η επιστροφή του Πολάκη στο ψηφοδέλτιο Χανιών, αλλά και στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, αποδεικνύει κάτι που είναι γνωστό εδώ και χρόνια.

Ο Πολάκης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης. Ο πολακισμός είναι βαθιά χαραγμένος στο DNA του κόμματος της Κουμουνδούρου.

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες, εδώ στο «Πολιτικό Καφενείο», γράφαμε για την πρόσκαιρη στροφή του Τσίπρα στη μετριοπάθεια και αναρωτιόμασταν πόσο θα… αντέξει. Τελικά, δεν άντεξε πολύ.

ΣΤΗΝ ουσία, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης είναι… ένα. Τα ίδια πράγματα έλεγαν, λένε και θα λένε. Το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο. Απλά, η διαφορά είναι στο ύφος.

ΙΣΑ ίσα που τις περισσότερες φορές ο Πολάκης «διευκολύνει» τον Τσίπρα. Λέει με μπρουτάλ τρόπο όσα δεν μπορεί να πει εκείνος εκ της θέσεώς του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πολάκης ποτέ δεν βρίσκεται εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο Σφακιανός χαράζει τη γραμμή του τραμπουκο-λαϊκισμού και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

ΤΟ πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως έχει μείνει στο 2012. Πιστεύουν πως με την ίδια ρητορική θα επανέλθουν στην εξουσία. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει. Η κοινωνία θέλει να πάει μπροστά, όχι να γυρίσει πίσω.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ πίσω στα γκάλοπ από τις αρχές του 2016. Εχασαν ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές με μεγάλη διαφορά το 2019. Αγνοούν τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα της κάλπης, την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και τους αγνοεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Γι’ αυτό και ο τσιπρο-πολακισμός θα ηττηθεί και στις φετινές κάλπες.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου