Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τετ α τετ Μπάιντεν - Ζελένσκι στην Χιροσίμα: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

 Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποστολή ενός νέου πακέτου όπλων προς το Κίεβο, ενώ υποστήριξε πως η χώρα του θα συνεχίσει να βοηθάει την Ουκρανία στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει πυρομαχικά, όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα. "Η Ουκρανία έχει τη στήριξή μας, δεν θα την αφήσουμε", κατέληξε ο Μπάιντεν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στη σύνοδο της G7 για τις συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξη και είπε πως "δεν θα το ξεχάσει ποτέ". Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Ζελένσκι πραγματοποίησε μια περιοδεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από όπου αποκόμισε ένα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία και παρόμοιες νέες δεσμεύσεις από τη Γαλλία και τη Βρετανία. 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ανέρχεται στα 375 εκατομμύρια δολάρια. Ανακοινώνεται λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν έδωσε το "πράσινο φως" στους νατοϊκούς συμμάχους των ΗΠΑ για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, θέτοντας τις βάσεις για την τελική μεταφορά τους στην Ουκρανία.  

ΠΗΓΗ thetoc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου