Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Η πρώτη φωνή αμφισβήτησης του Τσίπρα


Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το τι συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ημέρες είναι σαφές και υπό μία έννοια αναμενόμενο. Το σοκ της συντριβής είναι πρωτοφανές, η διάθεση να «πέσουν να φάνε» τον Τσίπρα και να πλακωθούν μεταξύ τους εμφανής, αλλά επειδή έρχονται και νέες εκλογές, όλα θα μπουν στην αναμονή και βλέποντας και κάνοντας.

Το ενδιαφέρον σε αυτήν την βαριά ατμόσφαιρα είναι ότι οι πρώτοι υπαινιγμοί αμφισβήτησης ήρθαν από… τις Βρυξέλλες.

Τους διατύπωσε, με διάφορες «περικοκλάδες» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη».

Επίσης, έθεσε και το χρονοδιάγραμμα: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ένας στόχος: Στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές». Μετά, βλέπουμε, προφανώς.

Και τελικά, είπε και κάπως πιο ξεκάθαρα τι εννοεί και πώς το εννοεί: «Πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές, γιατί στο 2023, δεν είναι 2015».

Reporter

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου