Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Εξεστιν συριζαίοις αισχρολογείν…


Άννα Παναγιωταρέα

Ευκαιρία σήμερα, καθώς ξεκινά η εβδομάδα που θα καταλήξει στην εκλογική αναμέτρηση, να θυμηθούμε ποιοι ζητούν την ψήφο μας.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούν φασίστες και ναζιστές όσους διαφωνούν μαζί τους έφεραν στη Βουλή το αίτημα Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η «17 Νοέμβρη» δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνων, γιατί «είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου». Δολοφονώντας ανθρώπους που δεν τους άρεσαν;

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έκανε πορείες υπέρ του «δίκαιου» αιτήματος του να του δοθεί κελί στον Κορυδαλλό γιατί δεν του άρεσε η φυλακή που είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κατέθεσε πρόταση ούτε ψήφισε ώστε να μείνει εκτός εκλογικής διαδικασίας ο Κασιδιάρης. Πάντα υπέρ των άκρων.

Ο Πολάκης θα τσιμεντώσει τους δημοσιογράφους. Να δουν τι θα πάθουν και οι δικαστικοί. Ο υποψήφιος Ηλιόπουλος αποκάλεσε τον Αδωνη Γεωργιάδη «κλόουν». Ο Ηλιόπουλος, αλήθεια, ποιος είναι; Ο Τζανακόπουλος, που φοίτησε επί διετία στο Αιγάλεω, απειλεί ότι αυτή τη φορά «θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς στο Δημόσιο». Θα του συνιστούσα να μην ξεχάσει και τους αρμούς της εξουσίας. Ο Βαρεμένος, Φεβρουάριο 2023, υποθέτω νηφάλιος, άρπαξε βίαια από τα χέρια της Αννας Καραμανλή τα χαρτιά. Ο τομέας Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίστηκε.

Ο Κουρουμπλής, μετά το δράμα των Τεμπών, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δολοφονεί ανθρώπους. Δεν σέβεται τη μνήμη των θυμάτων στη Μάνδρα και στο Μάτι;

Συριζονεολαίοι στρατευμένοι καλλιτέχνες, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν συναυλίες υπέρ της Ρωσίας. Εκαναν και πορείες καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα βιαστών. Η Αννα Βαγενά ρωτούσε στη Βουλή από ενδιαφέρον, υποθέτω, τον Χαρακόπουλο, βουλευτή εκλεγόμενο στην ίδια περιφέρεια με αυτήν: «Αλήθεια, πώς αισθάνεσαι που είσαι σε κόμμα βιαστών;». Κανείς νεοδημοκράτης βουλευτής δεν ρώτησε τον Παπαδημούλη: «Πώς αισθάνεσαι που εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύψατε τον ευρωβουλευτή βιαστή Γεωργούλη;». Από τότε δεν ξανακούσαμε περί βιαστών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ούτε και για τον Κολωνό, καθώς αποδείχθηκε ότι στέλεχος εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση εμπλεκόταν στη βρομερή υπόθεση.

Ο Τσίπρας, που έχει αναρωτηθεί «τι κακό έχουν οι μολότοφ;», τώρα καλεί τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλαδικές να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και θα περάσουν, γιατί θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Δηλαδή, να μπουν «κούτσουρα», να πληρώνουν οι οικογένειές τους και μετά να κόψουν το λαιμό τους;

Καλύτερος είναι ο Ζουράρις, που αποκαλεί «κωλόπαδια τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων». Ο Τσίπρας, που και τα δυο του αγόρια πηγαίνουν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, το διασκεδάζει.

Να τους ψηφίσουμε μην τους χάσουμε από μπαχαλάκηδες, υβριστές και διασκεδαστές;

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου