Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

«Φλερτ» με Βουλή και Πούτιν


Άννα Παναγιωταρέα

«Το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός» ανάμεσα στον κ. Βελόπουλο και στον κ. Νατσιό, με μανδύα θρησκευομένων και κοινό ακροατήριο την ακροδεξιά, μαίνεται. Δεν είναι το «τι ευαγγελίζονται»: ο τηλέμπορος πουλάει τις επιστολές του Χριστού και τα θαυματουργικά βότανα του Αγίου Ορους.

Ο τηλευαγγελιστής, μειλίχιος ευσεβιστής, αποκαλώντας τις συγκεντρώσεις του «συνάξεις κατά το μοναστηριακό τυπικό» ξεκινά την «κατήχησή» του προσευχόμενος. Το ζήτημα δεν είναι ποιος από τους δύο είναι περισσότερο «πατριώτης», «υπερασπιστής του έθνους», της «πίστεώς μας της αγίας». Ούτε ποιος αναπολεί το παρελθόν, τα ήθη και τις παραδόσεις, τον στρατηλάτη Αλέξανδρο, τον ένδοξο βυζαντισμό και «μεταφράζει» τις διδαχές του Αγίου Παϊσίου λόγω ανιψιάς υποψηφίας. Ούτε στην απαγόρευση των αμβλώσεων και «κάντε όσα περισσότερα παιδιά μπορείτε», που έχει κι ένα έρεισμα στο δημογραφικό. Ούτε στην κοινή θέση τους για την Covid, με επιστημονικές θεωρίες ΨΕΚ και ακροατήριο τους αντιεμβολιαστές, ψαρεύοντας και στα θολά νερά των παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Το ζήτημα είναι η πλατφόρμα τους: διεκδικούν την εύνοια του Πούτιν, του Πατριαρχείου Μόσχας. Ούτε μία λέξη κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Βελόπουλος, από βήματος Βουλής, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον ηγέτη Πούτιν. Ο κ. Νατσιός αναδημοσιεύει ενθουσιώδεις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας υπέρ του νικηφόρου πολέμου. Απορείτε που οι «χριστιανοί» Βελόπουλος και Νατσιός είναι με το μέρος της χριστιανικής Ρωσίας που μακελεύει τους χριστιανούς Ουκρανούς;

«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» της Ρωσίας, για να βάλει πόδι στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό. Από πού προέρχεται η φράση; Στη ταινία «Λόλα» δύο επιφανείς μαχαιροβγάλτες, ο Αρης (Νίκος Κούρκουλος) και ο Μαύρος (Σπύρος Καλογήρου), συναντιούνται σε μια κατά παραγγελία μονομαχία στους αφώτιστους ταρσανάδες. «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη», λέει ο Μαύρος. Σημειώνω ότι, στο τέλος, τα βρίσκουν μεταξύ τους… Πράγματι, είναι πολλά τα λεφτά. Η δίωξη που άσκησαν οι ΗΠΑ εναντίον του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ για συνωμοσία -προσέλαβε τον Αμερικανό Jack Hanick να στήσει δίκτυο φιλορωσικού τηλεοπτικού σταθμού στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων- είναι το ελάχιστο.

 Συγκεκριμένες μονές στο Αγιον Ορος δεν κρύβουν τις ιδιαίτερες σχέσεις με τον Πούτιν και Ρώσους ολιγάρχες και υποστηρίζουν τον κ. Νατσιό, αποστέλλοντας επώνυμα μηνύματα -«στο όνομα της Παναγίας»- υπέρ της «Νίκης». Οι παραθρησκευτικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη, ελλείψει δυστυχώς ποιμενάρχη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έστειλαν πάκο τα ψηφοδέλτια στις εκκλησίες… Δαιμονοποιώντας ο κ. Νατσιός τη Δύση ότι αλλοιώνει την εθνική μας ταυτότητα με στόχο την Ορθοδοξία, υπερασπίζεται την επιστροφή στο μεσαίωνα των προκαταλήψεων. Η ανησυχία του ποιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθιμου για «τη χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές» χτύπησε καμπανάκι. Μάλλον καμπάνα!

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου