Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023 - Σε βέρτιγκο ο ΣΥΡΙΖΑ: βροχή οι αποκαλύψεις για τα «παιχνίδια» στη Θράκη


Μορφή καταιγίδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε κατάσταση βέρτιγκο, φτάνοντας στο σημείο να επιχειρούν να εμπλέξουν και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να καταγγείλουν τη Νέα Δημοκρατία και να μη δώσουν απαντήσεις σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίρπας είχε ενημερωθεί αρμοδίως για τους υποψηφίους από τη μουσουλμανική μειονότητα βουλευτές του  και τα «παιχνίδια» με το τουρκικό προξενείο πριν από τις εκλογές αλλά επέμεινε στην ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο προκαλεί ερωτήματα.

Όπως προκαλεί ερωτήματα και το γεγονός πως εμμένει στη στάση του και αντί να ζητήσει έστω και ατύπως από τους υποψηφίους βουλευτές να αποσαφηνίσουν πως δεν θέτουν και δεν προτίθενται να θέσουν θέμα «τουρκικής μειονότητας», ειδικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη Ροδόπη.

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως και άλλες αποκαλύψεις. Ο πρώην διπλωματικός του σύμβουλος (μέχρι το 2014) αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους είχε παραιτηθεί τότε από τη θέση του και είχε επιστρέψει ως διπλωμάτης στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γιώργος Αϋφαντής με άρθρο του στο Slpress καταγράφει τι είχε συμβεί και πάλι με επίκεντρο τη Θράκη, αποκαλύπτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά είχαν αποδεχθεί όρους του τουρκικού προξενείου προκειμένου να αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια πρόσωπο μη αρεστό και να τοποθετηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος.

Και αυτό σε αντάλλαγμα 50.000 ψήφων που επηρεάζονται όπως διαπιστώθηκε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το τουρκικό προξενείο.

Απέναντι σε όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρούν καν να συζητήσουν το λάθος. Χωρίς να διαψεύδουν ότι είχαν ενημερωθεί για το θέμα των υποψηφίων βουλευτών και τις σχέσεις με το τουρκικό προξενείο, υβρίζουν τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του.

Αναζητούν να πιαστούν απ' ότιδήποτε για να πολώσουν περαιτέρω το κλίμα. Βάζουν μπροστά το μουσουλμανικό στοιχείο ενώ κλείνουν τα μάτια στα περί «τουρκικής μειονότητας».

Αναζητούν άλλοθι σε αυτοπροσδιορισμούς και άλλα τινά αποφεύγοντας να ασχοληθούν με την πραγματικότητα. Και το χειρότερο; Προβαίνουν σε πολιτικές απρέπειες. Όπως αυτή της επίσκεψης Τσίπρα και της συνάντησής του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ι. Σαρμά, για να καταγγείλουν την ΕΥΠ, διότι φέρεται να έπραξε το έργο της.

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και στο τέλος το βάρος της αλήθειας είναι πολύ μεγαλύτερο…

Χαρακτηριστική της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου με την οποία σχολίασε το μπριφινγκ του Άκη Σκέρτσου λέγοντας τα εξής:

«Στο σημερινό μπρίφινγκ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ “εθνική εξαίρεση”, νεκρανασταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων. Επέμεινε δε στην προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, καθώς και στη στοχοποίηση της μειονότητας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά, μια αυτονόητη θεσμικά συνάντηση σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα.

Για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ενώ στην πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα. Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κόντρα στην προσπάθεια ορμπανοποίησης της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ο φόβος δεν θα περάσει».


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου