Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Πριγκόζιν: Δεν ηθελα να ανατρέψω την ηγεσία της Ρωσίας


Oι άντρες της Wagner έκαναν πίσω για να μην χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών, διαμήνυσε ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης. Κατηγόρησε το ρωσικό στρατό για λάθη στην Ουκρανία και κενά ασφαλείας.

Η πορεία προς τη Μόσχα έγινε για να αποφευχθεί η καταστροφή της Wagner, δήλωσε ο Γεβγένι Πριγκόζιν, λέγοντας ότι η μισθοφορική οργάνωση επρόκειτο να διαλυθεί στις 1 Ιουλίου.

«Ξεκινήσαμε την πορεία μας λόγω της αδικίας» τόνισε ο ιδρυτής της Wagner, προσθέτοντας ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογραφούν συμβάσεις με το υπουργείο Άμυνας

Όπως ανέφερε σε εντεκάλεπτο μήνυμα του στο Telegram, η ομάδα του δεν επέδειξε επιθετικότητα αλλά χτυπήθηκε από πυραύλους και ελικόπτερα. Αυτό ήταν το έναυσμα, τόνισε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πριγκόζιν υποστήριξε ότι η οργάνωσή του προσέφερε ένα μάθημα για το πώς θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί η εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι άντρες του έκαναν πίσω για να μην χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών, ενώ τόνισε ότι λυπάται που χτυπήθηκαν ρωσικά αεροσκάφη. 

«Ο στόχος της πορείας ήταν να αποφευχθεί η διάλυση της Wagner. Θέλαμε να λογοδοτήσουν αυτοί που έκαναν λάθη κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Δεν κάναμε πορεία για να ανατρέψουμε την ηγεσία της Ρωσίας» τόνισε ο Πριγκόζιν, ενώ πρόσθεσε ότι η πορεία φανέρωσε τα μεγάλα κενά ασφαλείας στη Ρωσία. 

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου