Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Καμία δικαιολογία για καθυστέρηση στις αποφάσεις

Μάνος Βουλαρίνος

ισχυρή αυτοδυναμία (η) 1. η δυνατότητα ενός πρωθυπουργού να κυβερνήσει «θα μπρούσε να είναι έρμαιο της διάθεσης ενός-δύο βουλευτών και διαφόρων μεγαλοστελεχών του κόμματος, αλλά ευτυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα του έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία» 2. έλλειψη δικαιολογιών «υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για την αδυναμία του να κάνει όσα περιμένουμε, αλλά τώρα έχει ισχυρή αυτοδυναμία». 

Η αυτοδυναμία που κατάφεραν ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία (με αυτήν τη σειρά) είναι η καλύτερη (εκλογική) είδηση για τους πολίτες εκείνους που θέλουν κυβερνήσεις με λογοδοσία.

Γιατί αυτό το ποσοστό, αυτή η αυτοδυναμία που δεν βασίζεται σε 2-3 βουλευτές, στερεί από τον πρωθυπουργό οποιοδήποτε άλλοθι για καθυστέρηση, αναβολή ή αναστολή των πολιτικών για τις οποίες εξελέγη. Οι ψηφοφόροι δεν του έδωσαν απλώς τη νίκη. Του άναψαν το καταπράσινο φως να κάνει όσα πρέπει να κάνει προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια κάπως πιο κανονική ευρωπαϊκή χώρα, στερώντας του ταυτόχρονα οποιαδήποτε δικαιολογία. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ξέρουμε πως αυτά που κάνει ή που δεν κάνει η κυβέρνηση τα κάνει ή δεν τα κάνει επειδή έτσι θέλει ή επειδή τόσο μπορεί και για κανέναν άλλον (πραγματικό ή φανταστικό, αλλά σίγουρα βολικό) λόγο. 

Μόνο κλάψα 

Δεν έχω χειρότερο από τους κήρυκες του αντισυστημισμού οι οποίοι από χθες κλαίγονται συνεχώς για τα ακροδεξιά (και ακόμα παραπέρα) κόμματα που μπήκαν στη νέα Βουλή. Η κλάψα τους είναι τόσο ενοχλητική όσο η κλάψα ενός εμπρηστή που κλαίγεται για την πυρκαγιά που ο ίδιος έβαλε. 

Απλά ψήφισαν τους δικούς τους 

Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα υποστούμε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό άρθρων και αναλύσεων για την «έκπληξη» των «Σπαρτιατών», χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ηταν βέβαιο ότι οι εθνικοσοσιαλιστές συμπολίτες που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή δεν θα απαχθούν από εξωγήινους ούτε θα καταλάβουν τα οφέλη της Δημοκρατίας, οπότε με το που θα έβρισκαν κάτι δικό τους να ψηφίσουν θα το έκαναν. 

Χορηγία εισόδου 

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η είσοδος των «Σπαρτιατών», της «Νίκης» και των λοιπών παρατράγουδων στη Βουλή είναι μια προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ, του μπροέδρου Τσίπρα και όλων όσοι ψήφισαν και υπερασπίστηκαν το (αποδεδειγμένα) βλαβερό εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό όριο του 3%.

ΠΗΓΗ tomanifesto


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου