Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Οζγκιούρ Φερχάτ, ΣΥΡΙΖΑ & “τουρκική μειονότητα”… Γνώριζαν πολύ καλά (vid.)


O Οζγκιούρ Φερχάτ, ο νεαρός οδοντίατρος από τον Ίασµο που εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, “βάφοντας” την Ροδόπη ροζ, µία εβδοµάδα πριν από τις εκλογές µιλούσε για «τουρκική µειονότητα» στη Θράκη, ζητούσε νοµιµοποίηση όλων των προερχομένων από την Τουρκία µεταναστών, ενώ τα φυλλάδιά του τα τύπωνε µόνο στην τουρκική γλώσσα.

Ερωτώμενος σχετικά με τα περί “τουρκικής μειονότητας” από δημοσιογράφο παραπέμπει σε δημόσιες δηλώσεις και αναφορές του, αρνούμενος, ουσιαστικά να απαντήσει.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του inkomotini.news σχεδόν ένα έτος πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει τις σχέσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Ιδού: “Συνεχίζεται η συμπόρευση χέρι-χέρι του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ, με τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου. Αυτή τη φορά οι δυο τους συμπροσευχήθηκαν, με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, στο τζαμί του χωριού Λινός.

“Η κοινή προσευχή τους μάλιστα, έλαβε χώρα, τη μέρα που ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατακεραύνωνε την Τουρκία και τις πολιτικές του Ρετζέπ Ερντογαν εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το βήμα του συνεδρίου του κουρδικού κόμματος HDP στην Άγκυρα.

“Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως από δίπλα και μαζί τους προσευχήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και κατά δήλωσή του εκκολαπτόμενος υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου, Τζανέρ Ιμάμ. Το γεγονός στηλίτευσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Ελένη Λαφτσή και Σταυρούλα Μάρκου:“Ο Οζγκιούρ Φερχάτ μόνιμος πλέον ακόλουθος και συνδαιτημόνας του Τούρκου προξένου, του εκπροσώπου δηλαδή του Ερντογάν στη Θράκη!”.

Ιδού τι έγραψε η κ. Ελένη Λαφτσή: “Από τη μια ο πρώην υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γ. Κατρούγκαλος, στο συνέδριο του αδελφού κόμματος HDP στην Τουρκία, καταδικάζει την πολιτική Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στον ίδιο τον τουρκικό λαό, που οδηγεί στην εξαθλίωση, και από την άλλη, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, μόνιμος πλέον ακόλουθος και συνδαιτημόνας του Τούρκου προξένου, του εκπροσώπου δηλαδή του Ερντογάν στη Θράκη! Τι σχέση μπορούν να έχουν οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως εκφράζονται επίσημα από τον τομεάρχη Εξωτερικών του, με τις πρακτικές του εν λόγω…;

“Ο πρόεδρος Ερντογάν, ή ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, ζήλεψαν ο ένας τη δόξα του άλλου για να εμπλέκονται με τις παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και της περιοχής μας; Πράξεις απόλυτα καταδικαστέες από τους πολίτες, οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχθούν υποδείξεις από κανέναν για τις δημοκρατικές τους επιλογές. Ειδικά, δε, από ξένα πρόσωπα που παραβιάζουν συστηματικά το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις, όσο και το κράτος δικαίου στη χώρα τους.

“Ας σκεφτεί κάθε καλόπιστος, ποιον στην πραγματικότητα έχει σκοπό να ευνοήσει ο Ερντογάν με αυτές τις δηλώσεις του. Όπως και ποιους συσχετισμούς θέλει να αλλάξει με τις παρεμβάσεις του ο Τούρκος πρόξενος μέσα στα ελληνικά πολιτικά κόμματα! Αλήθεια, γιατί έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ και παρεμβαίνουν ανοιχτά; Μη μου πείτε οτι «φοβούνται» τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;”.

Ιδού και η αναφορά της κ. Σταυρούλας Μάρκου: “Η πνευματικότητα και η πίστη στον (όποιο) Θεό, κατά γενική ομολογία μας βοηθούν να διαχειριστούμε τις δυσκολίες μιας σκληρής καθημερινότητας με λιγότερο στρες, γιατί σύμφωνα και με την επιστήμη της Ψυχολογίας αποτελούν θετικούς παράγοντες για την ψυχική μας ανθεκτικότητα. Άλλο όμως η πνευματικότητα κι άλλο η εργαλειοποίηση της (όποιας) θρησκείας με σκοπό να προβληθούν και να επιβληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ως υποψήφιοι σε κόμματα και ψηφοφόρους, εν όψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Η φωτογράφιση κομματικών στελεχών σε χώρους θρησκευτικών εκδηλώσεων με μηχανισμούς εξουσίας εχθρικούς για την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή μας, δεν είναι μειονοτικό ή ατομικό δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι προσβολή για τον δημοκρατικό κόσμο της Ροδόπης και πρόκληση για την τοπική κοινωνία. Σε μια εποχή εμπόλεμων καταστάσεων σε ευρωπαϊκά εδάφη, σε συνδυασμό και με τη γενικότερη έξαρση της επιθετικότητας των γειτόνων μας, η ανάμειξη ξένων διπλωματικών και εξωθεσμικών θρησκευτικών παραγόντων στα εσωτερικά των ελληνικών κομμάτων, δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τη σκοπιμότητα της δράσης τους.

“Η «ισλαμοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μέσα από φωτογραφίες σε προσωπικά προφίλ υποψηφίων βουλευτών και δημάρχων, είναι ένα φαινόμενο το οποίο πιστεύω ότι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από την πολιτεία ή να μας αφήνει αδιάφορους ως κοινωνία. Υποψήφιοι-οπαδοί θεοκρατικών και αυταρχικών αντιλήψεων που πυροδοτούν εθνικισμούς, καταπιέζουν τους λαούς και εξαιρούν τις γυναίκες από το κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν έχουν θέση στα δημοκρατικά, προοδευτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και πολύ περισσότερο στους σχεδιασμούς, στις αποφάσεις και τις πολιτικές των κομμάτων για την περιοχή μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου