Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Για κάποιους το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είναι ενοχλητικό, για εμάς είναι σημαία: Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις εκπροσώπου της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»


Ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» μίλησε στο κανάλι Σϊγμα και ήταν απόλυτος: Για κάποιους το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είναι ενοχλητικό, για εμάς είναι σημαία: Φωτογραφία ΚΑΝΑΛΙ ΣΙΓΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία ελευθερίας της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού». Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα του καναλιού Σίγμα έκανε ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Πεττεμερίδης.

Αρχικά ανέφερε:

«Eίμαστε εδώ στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ένα οδόφραγμα που πάντα συμβολίζει την θυσία δύο ανθρώπων του Τάσου και του Σολωμού. Είναι αυτοί που αποτελούν τους φάρους αυτής της προσπάθειας και μέσα από τη λέξη ελευθερία στέλνονται όλα αυτά τα μηνύματα.

Αυτή η λέξη που υμνείται στον Εθνικό μας Ύμνο καταπατήθηκε και διαπιστώθηκε πλέον πρακτικά και επίσημα μέσα από το οδοιπορικό μας. Δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής:

«Η κατοχή παραμένει κατοχή και αυτό το δείχνουν τα οδοφράγματα. Σε κάθε σημείο που πηγαίναμε έκλειναν τα οδοφράγματα και δεν μπορούσαμε να περάσουμε διότι απλά διεκδικούσαμε την ελευθερία μας. Γιατί «Το Δεν Ξεχνώ» για κάποιους ήταν ενοχλητικό.

Για εμάς δεν είναι ενοχλητικό, είναι σημαία και θα την κρατήσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, μακριά από πολιτικούς χρωματισμούς και μόνο με τη θέληση, με ψυχή και συνείδηση για τον τόπο που πρέπει να αγαπήσουμε».

Τέλος, είπε το μέσα από το οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας περάσαμε από μνημεία, από χώρους όπου θυμίζουν την ιστορία αυτού του τόπου έτσι ώστε να καταδείξουμε ότι πρέπει μέσα από την ιστορική ευθύνη που μας αποδίδεται, να συνεχίσουμε έναν καθαρά αντικατοχικό αγώνα.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου