Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση του Κ. Τασούλα με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα


Απόψεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των κοινοβουλευτικών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με αυτή του Ισραήλ, αντάλλαξαν κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα, Noam Katz.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή και σταθερή σχέση, στρατηγικής φύσεως, σε όλους τους τομείς συνεργασίας. Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον πρέσβη του Ισραήλ για την συμπαράσταση της χώρας του στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Katz ότι είναι υπό κατάρτιση τόσο η ομάδα 3+1 (με τις ΗΠΑ) όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των κοινοβουλευτικών σχέσεων των δύο κρατών.

Ο πρέσβης του Ισραήλ διαβίβασε πρόσκληση του προέδρου της Knesset προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Ισραήλ. Ο κ. Τασούλας αποδέχθηκε την πρόσκληση, λεπτομέρειες της οποίας θα διευθετηθούν μέσω της διπλωματικής οδού.

Πηγή Άρθρου

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου