Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

«Μήνυμα» Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία…


Η χρονική στιγμή της κρίσιμης επίσκεψης ερμηνεύτηκε ως «μήνυμα στο Ερεβάν», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα

Σεπτέμβριος 13, 2023. Ελλάδα.

«Άγκυρα και Μπακού απάντησαν αμέσως στην Αρμενία, η οποία αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή με την άσκηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα με τις ΗΠΑ», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Καθώς οι αρχηγοί του επιτελείου της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στην Άγκυρα, η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε άσκηση ταυτόχρονα με την επίσκεψη. 

Στο μεταξύ, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε επίσης ένα βήμα πίσω από την υποστήριξή του προς το Ερεβάν και μοιράστηκε ένα μήνυμα που ανέφερε ότι το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Η επίσκεψη ερμηνεύτηκε ως «μήνυμα στην Αρμενία»

Το Αζερμπαϊτζάν έστειλε μήνυμα στην Αρμενία, η οποία συνεχίζει τις βρώμικες προκλήσεις της και προσπαθεί να διατηρήσει την παράνομη στάση της στηριζόμενη στις ΗΠΑ, γράφει η Γενί Σαφάκ.

 Η Αρμενία ξεκίνησε στρατιωτική άσκηση με τις ΗΠΑ σε μια περίοδο που οι εντάσεις με το Μπακού ήταν στο αποκορύφωμά τους. 

85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες συμμετέχουν στην 9ήμερη άσκηση «Eagle Partner 2023» που διεξάγεται στη βάση του εκπαιδευτικού κέντρου Zar and Armavir κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν. 

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Μάρτιν Ο’ Ντόνελ δήλωσε ότι οι ασκήσεις είναι μια ζωτική ευκαιρία για τους στρατιώτες των δύο χωρών να αυξήσουν τη διαλειτουργικότητα με τη δημιουργία νέων σχέσεων σε τακτικό επίπεδο στο πλαίσιο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων. 

Οι αρχηγοί του επιτελείου της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα για να αντιταχθούν στην άσκηση που ξεκίνησε η διοίκηση του Ερεβάν με τις ΗΠΑ, αδιαφορώντας για τους δεσμούς της με τη Ρωσία.

Συγχρόνως, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Αζερμπαϊτζάν, στρατηγό Πολκόβνικ Κερίμ Βελίγιεφ, υποδέχθηκε με στρατιωτική τελετή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Μετίν Γκιουράκ.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και των δύο χωρών, ο προσκεκλημένος στρατηγός Βελίγιεφ χαιρέτησε τη Φρουρά Τιμής. 

Ο Γκιουράκ και ο Βελίγιεφ παρακολούθησαν τις συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών μετά την τελετή. Η χρονική στιγμή της κρίσιμης επίσκεψης ερμηνεύτηκε ως «μήνυμα στο Ερεβάν».


Το Αζερμπαϊτζάν αντέδρασε με άσκηση της πολεμικής αεροπορίας

Το Αζερμπαϊτζάν έδειξε επίσης τη δύναμή του με τη μεγάλης κλίμακας άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας που ξεκίνησε, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στο Μπακού, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της προγραμματισμένης άσκησης πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εργασίες όπως ελιγμούς σε χαμηλά και μεσαία ύψη, προσδιορισμό των συντεταγμένων αντιπροσωπευτικών εχθρικών στόχων και διενέργεια εναέριας αναγνώρισης. 

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι η άσκηση θα συνεχίσει να βελτιώνει τις μαχητικές ικανότητες των πιλότων και να αυξάνει τον επαγγελματισμό τους.

Δεν κοινοποιήθηκαν πληροφορίες για το πόσες ημέρες θα διαρκέσει η άσκηση και ποιος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου