Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

«Φαινόμενο Κασσελάκης», ένα καλαμπούρι… επικίνδυνο


Γιάννης Τσαπρούνης

Ισως ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες ποιες ώρες δεν είναι κουρασμένος για να αποφεύγει τα λεκτικά ατοπήματα. Ας πούμε κάτι σε 8 το πρωί με 8 το βράδυ, βολεύει; Μετά κλείνει το «μαγαζί»; Και αυτό θα ισχύει επτά ημέρες την εβδομάδα ή μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή, γιατί το γουικέντ είναι για ξεκούραση κι αυτό; Επίσης, θεωρεί ότι σε δύο μήνες -στα τέλη Νοεμβρίου- θα βρίσκει τις σωστές ελληνικές λέξεις για να μην κάνει… λάθη;

ΤΟ προχθεσινό ολίσθημα του κ. Κασσελάκη, που χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα ως «δεύτερο μισό, βόρειο, κρατίδιο, τέλος πάντων δικό τους, στην Κύπρο» είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και -εφόσον εκλεγεί- εν δυνάμει πρωθυπουργός τα έκανε ακόμα χειρότερα στην προσπάθειά του να ανασκευάσει.

Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει και όχι να τα ρίχνει στην κούραση και τα «φτωχά» ελληνικά του, επειδή… ξεριζώθηκε και πήγε στις ΗΠΑ. Αυτοί που πραγματικά ξεριζώθηκαν ήταν οι Ελληνοκύπριοι που εκτοπίστηκαν ύστερα από την τουρκική εισβολή το 1974.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ το πρόβλημα να είναι η άγνοια των εθνικών και άλλων θεμάτων της χώρας, όπως του καταλογίζουν αρκετοί σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΔΩ προκύπτουν τρία σημαντικά ζητήματα.

ΚΑΤ’ αρχάς, ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η δουλειά ενός πολιτικού αρχηγού είναι κοπιαστική. Είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Δεν είναι μόνο να πηγαίνει γυμναστήριο, να βγάζει βόλτα το σκύλο, να πίνει καφέ και να τρεντάρει στο TikTok. Αρα, εφόσον μπήκε στο «παιχνίδι», θα πρέπει να αποκτήσει τις αντοχές που απαιτεί ο «μαραθώνιος» της πολιτικής.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει, εφόσον εκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -κάποια στιγμή, όταν εκείνος νιώσει έτοιμος, αλλά σύντομα-, να εξηγήσει σε όλο τον ελληνικό λαό τις θέσεις του. Γιατί μέχρι τώρα τον έχουμε ακούσει να καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να εκστομίζει γενικολογίες πως θα αλλάξει τα… πάντα όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς συγκεκριμένες θέσεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες, όπως η φορολογία, οι επενδύσεις, η πρωτογενής παραγωγή, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η Υγεία, η αξιολόγηση στο Δημόσιο, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, το Μεταναστευτικό, η ασφάλεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός.

ΤΡΙΤΟΝ, όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, αν τελικά εκλεγεί εκείνος στην προεδρία, τι θα κάνουν; Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, «είναι προβληματική η άγνοιά του» και «ξέρει λίγο τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Αρα, θα καθίσουν στο κόμμα και θα έχουν έναν… αδαή αρχηγό;

ΖΟΥΜΕ απίστευτα πράγματα τις τελευταίες εβδομάδες. Ενας μη πολιτικός, μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε από το πουθενά και όλα δείχνουν πως θα γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στηριζόμενος μόνο στην εικόνα, στην επικοινωνία και την ελαφρότητα των social media. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά στην Ελλάδα. Η χώρα έχει πολλά σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει, για να έχει υποψήφιο πρωθυπουργό έναν… influencer. Το καλαμπούρι αρχίζει και γίνεται… επικίνδυνο.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου