Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αττάλεια: «Παραπληροφόρηση και εκπαίδευση στα ΜΜΕ»! – συμμετείχε και η Ελλάδα


Σεπτέμβριος 23, 2023. Ελλάδα.

Αττάλεια- Τουρκία

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης (RTÜK) διοργάνωσε συνέδριο με θέμα την «Παραπληροφόρηση και εκπαίδευση στα ψηφιακά μέσα», με τη συμμετοχή των επικεφαλής των ρυθμιστικών φορέων της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Τουρκίας και της Σερβίας. 

Οι προκλήσεις της αδειοδότησης των μέσων ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή, η παραπληροφόρηση, η εκπαίδευση των μέσων ενημέρωσης του κοινού με τη μορφή κριτικών δεξιοτήτων κατανόησης και υπεύθυνης συμμετοχής στα μέσα ενημέρωσης, ήταν μερικά από τα θέματα που εξετάστηκαν στο ετήσιο φόρουμ των ρυθμιστικών φορέων των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, BRAF. 

Σύμφωνα με τα αλβανικά media, η επικεφαλής της αλβανικής Αρχής Οπτικοακουστικών Μέσων, Αρμέλα Κρασνίκι, ηγήθηκε του πάνελ.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση στη χρήση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, να γνωρίζουν πώς να διακρίνουν και να επιλέγουν σωστές πληροφορίες από ψευδείς πληροφορίες και να έχουν την ικανότητα να είναι σωστά αναλυτικοί και κριτικοί. σύνθετες διαδικτυακές πραγματικότητες», είπε η Κρασνίκι.

Η πρόεδρος  της Αρχής Οπτικοακουστικών Μέσων της Αλβανίας – ΑΜΑ, πρόσθεσε τη σημασία της εκπαίδευσης του κοινού στα ΜΜΕ και για το σκοπό αυτό είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΑΜΑ έχει αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες με φορείς που δραστηριοποιούνται στην αγορά και ορισμένες ομάδες-στόχους του πληθυσμού.  

«Οι ρυθμιστικές αρχές των μέσων ενημέρωσης, όπως η AMA, προσαρμόζονται σε νέα καθήκοντα και ευθύνες και αναπτύσσουν νέες προσεγγίσεις για τη ρύθμιση των παρόχων υπηρεσιών μέσων στην αγορά»

Η Κρασνίκι έκανε γνωστό, επίσης, τους παρευρισκόμενους με τις αλλαγές που έγιναν, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, στο νόμο «Για τα οπτικοακουστικά μέσα στη Δημοκρατία της Αλβανίας».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου