Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί


Αν θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση μην ασχολείστε με την άμυνα της πατρίδας μας. Βρείτε κάτι άλλο.

Βούλιαξε το παροπλισμένο και ‘χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί’.

«Fatma Yeni Camide kendini rezil etti»

Αφορμή μας δόθηκε από νέα επίθεση ορισμένων (γνωστών και γραφικών πλέον) ΜΜΕ, εναντίον των ΕΔ μας, του νυν Α/ΓΕΕΘΑ μας, του Α/ΓΕΝ μας και των αξιωματικών του Στρατού μας γενικώς.

«Βούλιαξε πυραυλάκατος στα ανοιχτά της Κρήτης και το έκρυψαν!».

Τι έγινε; Ποια πυραυλάκατος, πότε; Τι έγινε λέει;

«Αντί να απολογηθεί για την απώλεια του παροπλισμένου πολεμικού σκάφους που προοριζόταν για στόχο άσκησης, η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ διακίνησε fake news»

Πως το είπες; Παροπλισμένο πολεμικό σκάφος; προοριζόταν για στόχο άσκησης; Α, εντάξει, αυτή είναι η πυραυλάκατος που βούλιαξε; Έλα τώρα;

«Το απόλυτο μπάχαλο φαίνεται πως επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, με τις ευθύνες για την εικόνα του στρατεύματος να βαραίνουν προσωπικά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το φιάσκο στη Νέο Αγχίαλο, όπου τα μαχητικά κινδύνεψαν από την πυρκαγιά, και μετά την αποκάλυψη πως τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο Στεφανοβίκειο λόγω της πλημμύρας, η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες στις Ενοπλες Δυνάμεις και αποδεικνύει με τον πλέον ωμό τρόπο την εγκατάλειψη που βιώνουν οι αξιωματικοί του Στρατού από την ηγεσία τους, αλλά και από το κράτος.»

Δώσε, δώσε πόνο, δώσε αντιπολίτευση.

«Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, άσκηση με πραγματικά πυρά του Στρατού ανοιχτά της Κρήτης ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς η πυραυλάκατος «Τουρνάς» (την οποία είχαμε πάρει μεταχειρισμένη το 2000 και αποσύρθηκε το 2011), που θα λειτουργούσε ως πλωτός στόχος, πήρε νερά και βυθίστηκε στη διαδρομή. Το ρυμουλκό έλυσε κάβους για να μη βυθιστεί κι αυτό!»

Ωραία και που είναι το μεμπτό σημείο;

«Για να καλυφθεί το φιάσκο και να αποτραπεί η δυσφήμιση του Στρατού για το γεγονός πως δεν μπορεί να οργανωθεί με ασφάλεια και ακρίβεια ούτε μία στρατιωτική άσκηση, για ακόμα μια φορά η ηγεσία του Στρατού επιστράτευσε δικαιολογίες και ψέματα, λέγοντας πως η άσκηση δεν θα γίνει επειδή τα ελικόπτερα που θα συμμετείχαν στην άσκηση πήγαν στον Βόλο.»

Για ποιο φιάσκο μιλάμε; Για την βύθιση ενός πλοίου που προοριζόταν για στόχος, επειδή  πήρε νερά; Ε, και; Πρώτη φορά είναι; Ξέρετε πόσες φορές έχει γίνει αυτό και σε πόσα πολεμικά ναυτικά; Νομίζετε ότι πρωτοτυπούμε; Τα παροπλισμένα είναι συνήθως παλιά, ασυντήρητα για πολλά χρόνια, χωρίς πληρώματα πλοία. Τα κρατάνε συνήθως για ανταλλακτικά και μετά κάποια χρόνια (για να μη βουλιάξουν δίπλα στο προβλήτα που τα έχουν δεμένα) ή τα εκποιούνε για ανακύκλωση (σκραπ)  ή τα κάνουν στόχους. Η ρυμούλκηση ενός παροπλισμένου πλοίου στόχου αποτελεί πάντα μια δύσκολη αποστολή γιατί ακριβώς δεν ρυμουλκείτε ένα αξιόπλοο πολεμικό πλοίο αλλά ένα παροπλισμένο. Για αυτό το λόγο πάρα πολλά παροπλισμένα έχουν βυθιστεί κατά την ρυμούλκησή τους, η οποία γίνεται πάντα χωρίς προσωπικό πάνω στο παροπλισμένο λόγω ακριβώς αυτού του κινδύνου.


«Η νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας» εκθέτει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προσωπικά τον κ. Φλώρο, ενώ την ίδια ώρα θέτει αμείλικτα ερωτήματα ως προς το αξιόμαχο του στρατεύματος. Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, το Γενικό Επιτελείο πρέπει να απαντήσει γιατί απέκρυψε την είδηση της βύθισης της πυραυλακάτου και, δεύτερον, γιατί επικαλέστηκε ψεύδη για να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη. Στο δεύτερο σκέλος, όμως, είναι σημαντικότερο να απαντηθεί το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ο Στρατός να μην μπορεί να οργανώσει μια άσκηση, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.»

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε το αξιόμαχο του στρατεύματος και η οργάνωση μιας άσκησης δεν έχει να κάνει με την βύθιση ενός παροπλισμένου επειδή πήρε νερά κατά την ρυμούλκησή του. Το Γενικό Επιτελείο «απέκρυψε» την είδηση της βύθισης της…παροπλισμένης  πυραυλακάτου. Από ποιόν την απέκρυψε; Από τον ελληνικό λαό; (τα ΜΜΕ δηλαδή;) Γιατί; Από πότε ο ελληνικός λαός (τα ΜΜΕ δηλαδή) ενδιαφέρονται για τα παροπλισμένα; Ενδιαφέρθηκαν ποτέ;

«Ήταν ευθύνη αξιωματικών η αποτυχία της άσκησης; Ή αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια εποχή κατά την οποία όλοι -στα λόγια- μιλούν για την αναγκαιότητά τους;»

Τι είναι αυτά που λέτε; Η αποτυχία μιας άσκησης έχει να κάνει δηλαδή με το αν έγιναν πραγματικά πυρά; Δεν γνωρίζουμε όλοι μας ότι η πλειονότητα των ασκήσεων που γίνονται παγκοσμίως είναι άνευ πραγματικών πυρών; Εντάξει, δεν γίναν τα πυρά; Και; Τι έγινε; Θα επαναπρογραμματιστούν για άλλη φορά. Αυτά τα γεγονότα είναι κάτι συνηθισμένο για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Οι συνηθισμένοι λόγοι αναβολής τέτοιων ασκήσεων με πυρά, είναι ο καιρός, η ασφάλεια περιοχής (φυσικά) και η φυσική απώλεια του στόχου.

Σκέψεις μας

Αν θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση μην ασχολείστε με την άμυνα της πατρίδας μας. Βρείτε κάτι άλλο. Έχει τόσο πολύ πράμα! Δεν ξέρει κανείς με τι να πρωτοκάνει αντιπολίτευση.

Βούλιαξε το παροπλισμένο και ‘χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί’.

Η έκφραση προέρχεται από τα Τούρκικα «Fatma Yeni Camide kendini rezil etti» και σημαίνει «Η Φατμέ έγινε ρεζίλι στο Γενί Τζαμί».


(Το Γενί Τζαμί είναι σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου.)

Στην Τουρκία η φράση χρησιμοποιείται για να υπερτονίσει τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος όταν ρεζιλεύεται.

Στην Ελλάδα όμως είναι συνώνυμο του «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι», που σημαίνει ότι κάτι είναι άνευ ουσίας και μας είναι παντελώς αδιάφορο.

Συναντάται και ως «Χέστηκε η Φατμέ στο Γιεντί Κουλέ», μόνο και μόνο για να υπάρχει ομοιοκαταληξία και να είναι πιο εύηχο.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου