Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αποστολή ενός πλωτού νοσοκομείου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού


Την αποστολή ενός πλοίου του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να συνδράμει το έργο των νοσοκομείων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο αυτό το πλωτό νοσοκομείο θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Τουλόν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κάιρο, δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να εισέλθει στη Γάζα χωρίς εμπόδια. Πρόσθεσε ότι ένα γαλλικό αεροσκάφος θα μεταφέρει ανθρωπιστικές προμήθειες μέσω Αιγύπτου.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η περιφερειακή κλιμάκωση μετά τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, προσθέτοντας ότι μια λύση δύο κρατών είναι απαραίτητη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο Σίσι είπε ότι συμφώνησε με τον Μακρόν να εργαστεί για να περιορίσει την κρίση στη Γάζα, να εισαγάγει βοήθεια και να επιδιώξει να εμποδίσει άλλα μέρη να εισέλθουν στη σύγκρουση.

Πρόσθεσε ότι ο Μακρόν κατανοεί ότι οποιαδήποτε μετακίνηση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το αιγυπτιακό έδαφος θα ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη».

«Καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες που επηρεάζουν όλους τους αμάχους και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα πρότυπο», πρόσθεσε ο Σίσι.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου