Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

IDF: Βήμα-βήμα ο σχεδιασμός και οι εντολές που έλαβαν οι τρομοκράτες της Χαμάς


Οι πληροφορίες συνελέγησαν από φυλλάδια οδηγιών που έφεραν πάνω τους μέλη της Χαμάς τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση και δείχνουν το επίπεδο σχεδιασμού

ισραηλινός στρατός παρουσίασε σήμερα βήμα-βήμα τον σχεδιασμό της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της 1400 νεκρούς

Οι πληροφορίες συνελέγησαν από φυλλάδια οδηγιών που έφεραν πάνω τους μέλη της Χαμάς τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση και δείχνουν το επίπεδο σχεδιασμού.

Συγκέντρωση

Η πρώτη οδηγία αφορά στην συγκέντρωση ομήρων από τις ομάδες των μελών της Χαμάς σε διάφορα σημεία αφού ολοκληρωθεί η επίθεση και οι δολοφονίες Ισραηλινών.  

Είσοδος και έλεγχος της περιοχής

Η δεύτερη οδηγία αφορά στη μεταχείριση των ομήρων που επιβάλλει το δέσιμο των χεριών και των ματιών, τον εκφοβισμό μέσω πυροβολισμών και τέλος τη δολοφονία οποιουδήποτε αποτελέσει απειλή για την επιχείρηση.

Ασφάλεια

Κατά την συγκέντρωση των ομήρων τα μέλη της Χαμάς θα έπρεπε να ασκήσουν σωματικό έλεγχο στους αιχμαλώτους και να κατασχέσουν ταυτότητες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο έφεραν πάνω τους. Το σχέδιο προέβλεπε τη χρησιμοποιήσει των ομήρων ως ανθρώπινες ασπίδες αφού τους συγκέντρωναν σε σημείο όπου θα ήταν ορατοί ενώ θα έπρεπε να προηγηθεί διαχωρισμός των ανδρών από τις γυναίκες και τα παιδιά.

Προμήθειες

Η εντολή καλεί τους ενόπλους να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και υγρά με αυστηρή οδηγία να μην χρησιμοποιήσουν δικές τους προμήθειες για τις ανάγκες των ομήρων. 

Καμουφλάζ και κάλυψη

Οι ένοπλοι έχουν σαφείς εντολές από την ιεραρχία να μην αποκαλύψουν τον αριθμό των μελών της Χαμάς που συμμετέχουν στην επίθεση και τα όπλα τους, να μην αποκαλύψουν τους νεκρούς και τους τραυματίες ανάμεσα στις τάξεις τους και να μην έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Επίσης, να καλύψουν την τοποθεσία μεταφοράς των ομήρων και να κάψουν ένα μεγάλο μέρος της τοποθεσίας.

Επικοινωνία

Οι ένοπλοι καλούνται να διασφαλίσουν τις ζωντανές συνομιλίες ανάμεσα στις ομάδες αλλά των εντολέων στο πεδίο.

Ζωντανή μετάδοση

Τα μέλη της Χαμάς καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά δίκτυα επικοινωνίας για τη μεταφορά και μετάδοση εικόνων από το πεδίο έτσι ώστε να εξοικονομούν χώρο αποθήκευσης και μπαταρία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαπραγματεύσεις

Η τελευταία εντολή καλεί τους ενόπλους να μην εμπλακούν σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
 
 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου