Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

LIVE: Κλιμακώνεται η βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου - Πλήγματα και στη Συρία


Οκτώ φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι ισραηλινοί αξιωματούχοι επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, χθες Τρίτη, ιδίως επειδή τόνισε προλογίζοντας εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου δεν διαπράχθηκε «εν κενώ», απαιτώντας να παραιτηθεί.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ συναντήθηκε με υψηλόβαθμους επικεφαλής των παλαιστινιακών ισλαμιστικών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ. Αξιολόγησαν τι πρέπει να κάνει η συμμαχία τους για να επιτύχει μια πραγματική νίκη για την αντίσταση στη Γάζα.

Στη συνάντηση μετείχαν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι και ο επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ Ζιάντ αλ Ναχάλα, πρόσθεσε το al-Manar.

Στο πεδίο της μάχης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε υποδομές του συριακού στρατού, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους, του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας σκότωσαν τουλάχιστον 80 ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Το SigmaLive μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες ή βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου