Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ένας Ερντογάν ταύρος εν υαλοπωλείο επέστρεψε από τη Γερμανία - Οι νέες ηγεμονικές ρητορείες και το ύφος μπλαζέ με τα Eurofighters


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γύρισε με άδεια χέρια, όπως του καταλόγισαν στην Τουρκία, είπε να γεμίσει αυτό το κενό και να φουσκώσει τα στήθη στο εσωτερικό ακροατήριο με Μεγάλη Τουρκία που ξεχειλίζει πέρα από τα σύνορά της και είναι τόσο ισχυρή να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους και όλους τους κατατρεγμένους Μουσουλμάνους.

Επέστρεψε πολύ πιο σκληρός ο Ερντογάν από το Βερολίνο. Η επίσκεψη μάλλον ήταν ένα ναυάγιο και το Σάββατο εμφανίστηκε ακόμη πιο λάβρος κατά του «δυνάστη» Νετανιάχου και του Ισραήλ, αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αποκάλεσε τον Γερμανό πρόεδρο και τον άλλον, όπως αναφέρθηκε υποτιμητικά στον Σολτς, «ιμπεριαλιστές σταυροφόρους». Ο στόχος τους είναι, όπως είπε ο Ερντογάν, να βάλουν τρικλοποδιά στην πορεία της Μεγάλης Τουρκίας, η οποία εκτείνεται μέχρι την Κύπρο, τη Λιβύη και τις ακτές της ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, η Ευρώπη και η Αμερική κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους και οι μουσουλμανικές χώρες είναι αδύναμες.

Η μόνη δύναμη στην περιοχή που είναι δυνατή είναι η Τουρκία, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Θυμήθηκε ακόμη και την Αγία Σοφία για να πει πόσο ευλογημένος είναι που την άνοιξε εκείνος.

Πρόκειται για μία ομιλία που θύμισε ξανά τον παλιό Ερντογάν του μεγεθυντικού καθρέπτη και της «πολύτιμης μοναξιάς» όπως είχε ονομάσει τον δρόμο που είχε χαράξει, όταν η Δύση τον απομόνωσε.

Μετά την εμφάνιση στο Βερολίνο και τις ομιλίες του Σαββάτου φαίνεται να οδεύει στον ίδιο δρόμο της απομόνωσης με αφορμή πάλι ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, που δεν του δίνουν.

Ο ίδιος θύμισε ότι όπως δεν του έδωσαν οι Αμερικανοί κάποτε αντι-πυραυλικό σύστημα και στράφηκε στους Ρώσους και τα S-400, τo ίδιο γίνεται και σήμερα.

Όσο του αρνούνται πάλι τα μαχητικά Eurofighter εκείνος θα στραφεί σε άλλες χώρες και άλλα μαχητικά και χωρίς να τον νοιάζουν οι συνέπειες, όπως λέει, τώρα αλλά θα φανεί από Δευτέρα στην ισοτιμία.


ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου