Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Μνημείο των Αθανάτων και…..‘μιντιακά γκαρίσματά’


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο Στρατόπεδο Παπάγου (πεντάγωνο) εγκαινιάστηκε και άναψε η φλόγα στο Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: «Είναι μια στιγμή ιερή και συνάμα βαθιά συγκινητική, γιατί αυτό το Μνημείο συνιστά την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς τις γενιές των Ηρώων της Πατρίδας που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, της Ελευθερίας όλων ημών. H Πατρίδα τους ευγνωμονεί για τη θυσία τους. Θα τους αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής κάθε μέρα, σε κάθε γιορτή, σε κάθε επέτειο, σε κάθε εκδήλωση».Η σεμνή και συγκινητική εκδήλωση τελέστηκε, το απόγευμα προκειμένου να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος φωτισμός του, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.



Το Δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ:

«Εγκαινιάζεται σήμερα στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους. Το μοναδικό Μνημείο στο οποίο θα είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Η πρωτοβουλία της κατασκευής του Μνημείου ανήκει στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και υλοποιείται με χρηματοδότηση του αειμνήστου Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος με την 05 Φεβρουαρίου 2021 επιστολή του, διέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν διέθεσε τα χρήματα για την ανακαίνιση του γραφείου του, αλλά πρότεινε προς την κόρη του εκλιπόντος Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη κυρία Αθηνά Τσούνη, να αλλάξει την δωρεά και να διαθέσει το παραπάνω ποσό για την ανέγερση του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο Παπάγου, το οποίο θα προβάλλει τη διαχρονική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας, αλλά και θα διατηρεί ανεξίτηλη την μνήμη του εκλιπόντος. Η κ. Αθηνά Τσούνη στις 11 Απριλίου 2023 κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επέδωσε επιστολή με την οποία αποδέχτηκε την πρότασή του για την αλλαγή της δωρεάς».

Η κατασκευή του Μνημείου αποτελεί την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες, που πρόσφεραν την ίδια τους τη ζωή τους στον βωμό της ελευθερίας και της υπεράσπισης των ιδανικών της Πατρίδος μας, προσδίδοντας την υπέρτατη αξία και τιμή στην θυσία τους.

Τα ονόματα των 121.692 ιστορικά καταγεγραμμένων Πεσόντων στα πεδία των μαχών, θα διαβάζονται απ' εδώ και στο εξής στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του Μνημείου, σαν αιώνια μνεία της ιερής και ένδοξης παρακαταθήκης που κληροδότησαν στις επόμενες γενιές. Θα αναδεικνύει την θυσία τους ως φάρο χρέους και ευθύνης. Θα αποτελεί διαχρονική έμπνευση για την εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα συγκροτεί πρότυπα φιλοπατρίας και αυταπάρνησης προς όλους τους Έλληνες και κυρίως τις νέες γενιές και τα παιδιά που θα το επισκέπτονται.

Στα χαρακτηριστικά του Μνημείου υπάρχει ο βωμός, στον οποίο θα καίει άσβεστη η αιώνια φλόγα στην μνήμη των Αθανάτων και ο ιστός με την Ελληνική Σημαία. Στο όλο έργο, η λειτουργικότητα αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο σχεδιασμό και την κατασκευή του. Η θέση του επελέγη να είναι στην κεντρική είσοδο του Στρατοπέδου «Παπάγου», ώστε αφενός να αποτελεί τον χώρο απόδοσης τιμών από τους επίσημους προσκεκλημένους της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας και αφετέρου να είναι εύκολα προσβάσιμο - επισκέψιμο από το ευρύ κοινό (ιδιώτες, σχολεία, φορείς κλπ).

Και ενώ όλοι μας αισθανόμαστε το ανατρίχιασμα και την συγκίνηση που απορρέει από την παραπάνω είδηση, μας έρχεται στο νου ότι η πατρίδα μας είναι χώρα Αγίων και Ηρώων. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, μέσα στο στρατόπεδο Παπάγου, βρίσκεται ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντάνασσας. Τιμούμε τους Ήρωές μας και αν χρειαστεί, θα τους μιμηθούμε και θα δώσουμε και εμείς την ζωή μας για την πατρίδα. Τιμούμε και τους Αγίους μας και προσπαθούμε να μιμηθούμε τον ενάρετο τρόπο ζωής τους και την δύναμη της πίστης τους.

Και μετά διαβάζουμε στο διαδίκτυο για την ίδια είδηση και θυμόμαστε τον αείμνηστο ποιητή μας Γιώργο Σουρή: «Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς! Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»:

1. Σημειώνεται πως ήδη υπάρχει Μνημείο Πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

2. Με άτυπη ενημέρωση το ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι κατασκευάστηκε μέσω της κληρονομιάς του αείμνηστου Ι.Τσούνη, ο οποίος είχε προβλέψει όπως λέει το ΓΕΕΘΑ το ποσό των 500.000 για να ανακαινιστεί το γραφείο του Αρχηγού. Το οποίο ήταν και παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και προφανώς η ανακαίνιση θα ήταν περιττή.

3. Ο Α/ΓΕΕΘΑ σκέφθηκε αυτό το ποσό να διατεθεί για το Μνημείο Αθανάτων. Άποψη μας ότι το ποσό θα μπορούσε να διατεθεί για την ενίσχυση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

4. Θα ήταν και πιο χρήσιμο και πιο τιμητικό για τους νεκρούς μας, τους οποίους τους τιμούμε.

5. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη από άλλες νεκρολογίες αλλά από ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους. Κι αυτή δεν υπάρχει. Και επειδή δεν υπάρχει έχουμε τις παραιτήσεις προσωπικού που αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα των ΕΔ και τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από οικονομικές δυσκολίες.

6. Οι νεκροί δεν τιμώνται με λόγια, τρισάγια και μνημεία, αλλά με έργα που έχουν να κάνουν με όσους συνεχίζουν το έργο τους. Όλα τ΄ άλλα είναι για φωτογραφίες.

7. Προστίθεται ακόμη μία επικοινωνιακή πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

8. Η προσπάθεια του Α/ΓΕΕΘΑ να αντιμετωπίσει τις κρίσεις περισσότερο με επικοινωνία δεν απέδωσε κι αυτό φάνηκε στα εγκαίνια του Μνημείου Αθανάτων που έγιναν εντός του ΥΠΕΘΑ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός ακόμη και ο ΥΕΘΑ δεν παρέστησαν στην τελετή!

9. Από το περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα. Από την παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο -δεν προβλέπεται από τον νόμο- μέχρι την αξιοποίηση του σε πολιτική θέση.

Προς όλους εσάς τους ‘γαϊδάρους’ των, διαδικτυακών και μη, ΜΜΕ που ασπάζεστε τα παραπάνω, μόνο η απαξίωση σας αρμόζει. Ούτε που καταλαβαίνεται (ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε) τι θα πει ιστορία, τι θα πει ήρωας, τι θα πει μνημείο και τι θα πει άγιος και τι σημαίνουν όλα αυτά για την πατρίδα μας, για το έθνος μας και για όλους τους Έλληνες. Για σας, μόνο τα κλικ, τα λάϊκ, τα σχόλια και φυσικά οι διαφημίσεις (το χρήμα) των χορηγών (ημεδαπών και αλλοδαπών) σας νοιάζουν. Απολύτως τίποτε άλλο δεν σας νοιάζει.

Συνεχίστε να αποδεικνύετε σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται πόσο μικρόψυχοι είστε, προσπαθώντας μεθοδικά να δολοφονείτε με την διαδικτυακή σας πένα χαρακτήρες θεσμικών και άξιων ανθρώπων που εκτελούν το καθήκον τους με αμεροληψία και ευσυνειδησία αδιαφορώντας για τα ‘μιντιακά σας γκαρίσματα’.


ΠΗΓΗ hellenicdefencenet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου