Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας που σήμανε το τέλος της εκεχειρίας


Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον πόλεων του Ισραήλ σήμερα το πρωί, σε απάντηση «στα εγκλήματα εναντίον του λαού μας», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ η Χαμάς τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι το Ισραήλ – και όχι ο Ισλαμικός Τζιχάντ που ανέλαβε την «πατρότητα» του χτυπήματος με ρουκέτα – φέρει την ευθύνη «για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας» στη Λωρίδα της Γάζας, αφού απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Όπως είναι γνωστό, σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα καθώς ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκ νέου τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, αφού κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση ότι παραβίασε την προσωρινή εκεχειρία εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Πρόκειται για την επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η επταήμερη ανακωχή, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και παρατάθηκε δύο φορές, επέτρεψε την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα με αντάλλαγμα δεκάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, ενώ διευκόλυνε την είσοδο στον παλαιστινιακό θύλακα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη λήξη της εκεχειρίας, στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο IDF ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα. Παράλληλα οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν ξανά σε περιοχές του Ισραήλ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, πρόσθεσε ο στρατός.

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου