Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

«Δυσάρεστο σενάριο», βλέπει η Ρωσία για την Υπερδνειστερία


Φεβρουάριος 29, 2024. Ελλάδα.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς δήλωσε ότι βλέπει ένα αρνητικό σενάριο στις εξελίξεις των γεγονότων στην Υπερδνειστερία.

Η κατάσταση στην Υπερδνειστερία εξελίσσεται σύμφωνα με ένα δυσμενές σενάριο, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Πράγματι, η κατάσταση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας εξελίσσεται σύμφωνα με ένα αρνητικό σενάριο», είπε, σχολιάζοντας την υιοθέτηση από τους βουλευτές της Υπερδνειστερίας ψηφίσματος για να ζητήσουν βοήθεια από τη Ρωσία για τη διευθέτηση των σχέσεων με τη Μολδαβία, αναφέρει το RIA Novosti.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος πρόσθεσε ότι στη Βιέννη η ρωσική πλευρά επιμένει ότι η Μάλτα, η οποία προεδρεύει του ΟΑΣΕ, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση. Ο Λουκάσεβιτς τόνισε ότι η επιτόπια παρουσία του ΟΑΣΕ συνεχίζεται και στις δύο όχθες του Δνείστερου.

Την Τετάρτη, οι βουλευτές της Υπερδνειστερίας ενέκριναν ψήφισμα για να ζητήσουν βοήθεια από τη Ρωσία λόγω του οικονομικού αποκλεισμού από τη Μολδαβία.

 Η Κρατική Δούμα ανέφερε ότι η προσφυγή θα εξεταστεί επί της ουσίας μόλις φτάσει στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου