Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Πούτιν - Λουκασένκο: Έτοιμοι να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας


Την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS το Σάββατο, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία έχει συλλάβει 11 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ύποπτους ως ενόπλους, που σχετίζονται με το μακελειό με πυροβολισμούς που σκότωσε 93 ανθρώπους σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

«Η Ρωσία πρέπει να απαντήσει στο πεδίο της μάχης αν η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στη Μόσχα»

«Εάν διαπιστωθεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Παρασκευής που σκότωσε τουλάχιστον 93 ανθρώπους κοντά στη Μόσχα θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής απάντηση στο πεδίο της μάχης», ανέφερε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Ρώσο βουλευτή και πρώην στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ.

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Οι τρομοκράτες είχαν επαφές στην Ουκρανία

Οι ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 93 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής, σκόπευαν να περάσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB).

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και είχαν σχετικές επαφές στην ουκρανική πλευρά», σύμφωνα με το TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ξεχωριστά ότι συνολικά τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπριάνσκ. 

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση της Παρασκευής

Πηγή Άρθρου

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου