Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Έκαναν “woke” τη σημαία της Αγγλίας!


Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει, μέχρι στιγμής, διαδικτυακά για να καταργηθεί η νέα φανέλα της Εθνικής Αγγλίας καθώς η αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών προϊόντων Nike έχει επικριθεί έντονα  για το γεγονός ότι στο πίσω μέρος του γιακά υπάρχει μια σημαία με τα χρώματα μπλε, γαλάζιο και μοβ και όχι τα παραδοσιακά της σημαίας του Αγίου Γεωργίου (λευκό και κόκκινο). 

Οι επικριτές της Nike κάνουν λόγο ακόμα για «woke ατζέντα» που θέλει να περάσει υπόγεια η εταιρεία. Μάλιστα μια διαδικτυακή εκστρατεία για το μποϊκοτάζ της Nike βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επειδή οι επικριτές «έχουν βαρεθεί να βλέπουν την εθνική υπερηφάνεια ως κάτι αρνητικό – ή ακόμη και να εξισώνεται με τον ρατσισμό». Έξαλλοι είναι επίσης οι Αγγλοι οπαδοί με την τιμή της νέας φανέλας που φτάνει τις 125 λίρες!  

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής τερματοφύλακας, Πίτερ Σίλτον δήλωσε ότι «…αυτό είναι λάθος σε κάθε επίπεδο. Είμαι εντελώς αντίθετος, συμπεριλαμβανομένης της τιμής που θα χρεώσει η Nike. Είναι αηδιαστικό. Αν πρόκειται να βάλεις τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου σε μια στολή, κάτι που προφανώς έκανε η Nike, τότε βάλ’ τον με τα παραδοσιακά χρώματα. Όπως τα τρία λιοντάρια, είναι παραδοσιακά».  

Ακόμη και ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, αντέδρασε λέγοντας: «Είμαι μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου, πηγαίνω σε αγώνες της Αγγλίας, ανδρών, γυναικών. Και η σημαία χρησιμοποιείται από όλους, είναι ενωτική, δεν χρειάζεται να αλλάξει. Απλά πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν. Γι’ αυτό νομίζω ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν και να την αποσύρουν».  

Η Nike αναφέρει ότι η «ανανέωση» του σταυρού στις φανέλες έγινε «για να ενώσει και να εμπνεύσει». Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι τα χρώματα ήταν εμπνευσμένα από την ενδυμασία προπόνησης  που φορούσαν οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αγγλίας του 1966. Η εταιρεία δηλώνει πως δεν σκοπεύει να αλλάξει τη φανέλα καθώς έχει την υποστήριξη της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 

ΠΗΓΗ https://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου