Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ερντογάν: Οι «συμμορίες του Πόντου» ήταν από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις!


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τοκάτη της Τουρκίας, στον δυτικό Πόντο (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Μια... ερντογανική θεώρηση της Ιστορίας στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Τουρκίας

Στα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Τούρκων ψηφοφόρων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών μοιάζει να ποντάρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες. Έτσι, μετά τις προκλητικές αναφορές στην Άλωση, την Αγια-Σοφιά και την «Κόκκινη Μηλιά» σε συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντινούπολης, αυτή τη φορά τα έβαλε με τους Έλληνες του Πόντου, παρά τις δηλωμένες προθέσεις για ελληνοτουρκικές σχέσεις σε «ήρεμα νερά».

Μιλώντας τη Δευτέρα σε συγκέντρωση υποστηρικτών του κυβερνώντος AKP στην Τοκάτη –την Ευδοκιάδα των Βυζαντινών στα βάθη της ενδοχώρας του δυτικού Πόντου, πάνω στον ονομαστό Δρόμο του Μεταξιού–, έκανε λόγο για «συμμορίες του Πόντου», τις οποίες χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις!

Σε αυτές τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» απέδωσε τον αγώνα των Ποντίων πριν από έναν αιώνα, σε μια δική του… θεώρηση της Ιστορίας, όπου φυσικά δεν υπάρχει ίχνος γενοκτονίας. Υπενθυμίζεται ότι στον δυτικό Πόντο συγκροτήθηκαν ομάδες ανταρτών ως απάντηση στο σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού.

«Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας η Τοκάτη δεν ανέχτηκε τις συμμορίες του Πόντου, μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις εκείνης της περιόδου» υποστήριξε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TRT Haber. Και πρόσθεσε: «Είναι τόσο ενοχλημένοι από την ύπαρξη του έθνους μας σε αυτή την εξαιρετική πλευρά του κόσμου που παρόλο που έχουν περάσει 1.000 χρόνια το μίσος τους είναι ακόμα ζωντανό».

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου, διανθισμένη με ιστορικές αναφορές («επανεμφανίστηκε» η Μάχη του Μαντζικέρτ, για την οποία υπενθύμισε ότι ήταν η πρώτη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του Βυζαντίου και της Δύσης), κατέληξε στο ότι «οι ιμπεριαλιστές υπονομεύουν και σήμερα την Τουρκία» και γι’ αυτό ζήτησε από τους ψηφοφόρους στην Τοκάτη «να υψώσουν τη σημαία της εθνικής βούλησης».

Και προειδοποίησε: «Όσοι ενοχλούνται από την τριπλάσια ανάπτυξη της Τουρκίας σε 21 χρόνια μας περιμένουν στη γωνία. Όσοι δεν μπορούν να ανεχτούν την άνοδο της Τουρκίας στην προηγμένη δημοκρατική τάξη με τις μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα και την ελευθερία, και αυτοί μας περιμένουν. Το ίδιο και όσοι δεν μπορούν να χωνέψουν την αυξανόμενη ισχύ της στην περιοχή της και στον κόσμο».

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου