Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Αρχίζει η κατασκευή της νέας γέφυρας στον Έβρο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας


H κατασκευή της νέας γέφυρας που θα διασχίζει τον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών των Ιψάλων της Τουρκίας και των Κήπων της Ελλάδας θα ξεκινήσει φέτος.

Ο περιφερειάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, επιθεώρησε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα κι αφού ενημερώθηκε για το έργο, δήλωσε ότι η γέφυρα θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

Θα κατασκευαστεί σε συνεργασία των δύο χωρών

Σύμφωνα με το σχέδιο, το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην Τουρκία θα κατασκευαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων, ενώ το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά θα κατασκευαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο στόχος της δεύτερης γέφυρας, που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται φέτος, είναι η επιτάχυνση της μεταφοράς των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 811 μέτρα, ενώ το τμήμα πάνω από τον ποταμό θα έχει μήκος 344 μέτρων.

Η γέφυρα, που θα κατασκευασθεί θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας με τη μορφή δύο λωρίδων στην κάθε πλευρά και θα διαθέτει επίσης λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πεζοδρόμια.

Η υφιστάμενη γέφυρα 2 λωρίδων κατασκευάστηκε το 1958 για τη διάβαση του ποταμού Έβρου μεταξύ των συνοριακών πυλών, ωστόσο σήμερα -66 χρόνια μετά- αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου