Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας για τους Έλληνες Εβραίους στο Μπλοκ 15 του στρατοπέδου Χαϊδαρίου


Τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας στο Μπλοκ 15 του στρατοπέδου Χαϊδαρίου - που αποτέλεσε τον χώρο συγκέντρωσης για τους συλληφθέντες και βασανισθέντες Έλληνες Εβραίους, κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής - πραγματοποιήθηκαν χθες, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντωνίου Οικονόμου, ως εκπροσώπου του υπουργού Νίκου Δένδια.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση και δράση αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια να προσδοθεί στην ιστορική μνήμη, η εικόνα εκείνη που θα την κρατήσει ζωντανή και προσέθεσε ότι αποτελεί χρέος όλων η ανάδειξη του μνημείου σε χώρο επισκέψιμο από όσους ασπάζονται τις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του ανθρώπου.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) Δαυίδ Σαλτιέλ και η κατάθεση στεφάνων.

Στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από το ΚΙΣΕ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αντρέας Κίντλ, ο ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα Ντορόν Λίμποβιτς, ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Τσακανιάς ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Αλβέρτος Ταραμπουλούς καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου