Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Κριμαία: Ουκρανικό χτύπημα κατέστρεψε τρία ρωσικά αεροσκάφη σύμφωνα με δορυφορική εταιρία


Μια μεγάλης εμβέλειας ουκρανική επίθεση στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα αεροπορική βάση Μπελμπέκ, στην κατεχόμενη Κριμαία κατέστρεψε τρία ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και μια εγκατάσταση καυσίμων, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η αμερικανική εμπορική δορυφορική εταιρεία, Maxar.

Η εταιρεία ανέφερε δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν την Πέμπτη, οι οποίες δείχνουν ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 και ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 καταστράφηκαν. Ανέφερε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 φαίνεται επίσης να έχει υποστεί ζημιές.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει δημόσια την ευθύνη για την επίθεση στην αεροπορική βάση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κριμαία και ότι οι δυνάμεις αεράμυνας της αναχαίτησαν πέντε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς γνωστούς ως ATACMS.

Την Τετάρτη, ανέφερε ότι η Ρωσία αναχαίτισε 10 ATACMS μεγάλης εμβέλειας που εκτοξεύτηκαν επίσης στην Κριμαία. Δεν ανέφερε ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καμία από τις δύο επιθέσεις.

Η Ουκρανία καταφεύγει όλο και περισσότερο στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στρατηγικούς στόχους πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας της Ουκρανίας, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν και προσάρτησαν το 2014.

Πηγή Άρθρου

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου