Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Επικίνδυνες δηλώσεις Κασσελάκη: διαστρέβλωσε την αναφορά του Ισραηλινού πρέσβη

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι όντως επικίνδυνη η εμπλοκή του Στέφανου Κασσελάκη με ζητήματα που δεν γνωρίζει. Και καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις γκάφες του όπως αυτή που έκανε με την περίπτωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για την οποία υποστήριξε ότι ένα μέρος της κάνει… ανθρωπιστικό έργο. Η προσπάθειά του να απαντήσει στον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα τον οδήγησε σε μια διαστρέβλωση της δήλωσής του.

Το θέμα έχει ως εξής: Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο ΑΤΤΙΚΑ TV δήλωσε ότι ένα μέρος της Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά υπάρχει ένα μέρος της που κάνει ανθρωπιστικό έργο. Δεν είπε ποιο είναι αυτό το μέρος ούτε το ανθρωπιστικό έργο που κάνει. Δεν θα έχει ακούσει μάλλον για τα δεκάδες δισ. που δίνονται ως βοήθεια και τα οποία η Χαμάς μετατρέπει σε όπλα και τούνελ κάτω από τη Γάζα. Ούτε ότι τα μέλη της έχουν όλα τα καλά και οι Παλαιστίνιοι πεινούν και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Γι' αυτό και μεταναστεύουν.

Ο πρέσβης του Ισραήλ απάντησε με ανάρτησή του την οποία συνοδεύει με το βίντεο όπου εμφανίζονται Ισραηλινές όμηροι σε άθλια κατάσταση. Σε αυτήν αναφέρει:

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του #ΣΥΡΙΖΑ @skasselakis στην τηλεόραση του Alpha. Ο ισχυρισμός ότι "μέρος της #Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες" είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκιά της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες».

Προσοχή. Λέει ακριβώς ότι «αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της».

Και όμως ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Action24 επιχείρησε να απαντήσει λέγοντας τα εξής:

«Θα συνιστούσα στο Ισραήλ να μη γενικεύει. Όπως δείχνει ο πρέσβης του Ισραήλ τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς και κατηγορεί τους Παλαιστινίους, με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να δείξει ένα βίντεο από τις δεκάδες χιλιάδες ψυχές που δολοφονούνται αυτήν τη στιγμή από το Ισραήλ και να κατηγορήσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες».

Πρόκειται για διαστρέβλωση της αναφοράς του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος διαχωρίζει με σαφήνεια τη Χαμάς από το σύνολο των Παλαιστινίων. Με σαφήνεια. Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας πρόσφατα στο CNN GREECE είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι «αυτήν τη στιγμή η Χαμάς δεν απειλεί μόνο το Ισραήλ, απειλεί και τους Παλαιστίνιους και άλλα κράτη».

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Και αν δεν πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση αλλά για άγνοια ή αδυναμία κατανόησης, τότε δεν αλλάζει κάτι. Είναι εξίσου επικίνδυνο…


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου