Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Σταματήσαμε τους Ρώσους στο Χάρκοβο


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού η Ρωσία απέτυχε να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων. Συγκεντρώνει όμως στρατό στο Σούμι. «Δεν θα ξανακάνουμε λάθος».

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι σχεδιάζει να καταλάβει εκ νέου εδάφη στα βορειοανατολικά, αφού ισχυρίστηκε ότι η επίθεση της Ρωσίας βόρεια του Χάρκοβο έχει κολλήσει.

«Ο εχθρός έχει σταματήσει», είπε ο Ιχόρ Προχορένκο, αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Κίεβο. Κατά τον ίδιο η Ρωσία απέτυχε στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας έως και 30 χιλιομέτρων εντός της Ουκρανίας.

Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στη γειτονική περιοχή Σούμι, είπε ο Προχορένκο. Οι άμυνες έχουν ενισχυθεί εκεί και ο στρατός θα αποφύγει τους «λανθασμένους υπολογισμούς» που επέτρεψαν στους Ρώσους να εισχωρήσουν στην περιοχή του Χάρκοβο νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε.

Η νέα επίθεση της Ρωσίας κοντά στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, έχει βαλτώσει σε οδομαχίες στις πόλεις κοντά στα σύνορα δύο εβδομάδες μετά την έναρξή της, δήλωσε την Πέμπτη ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Ο. Σίρσκι.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου