Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

US Navy: Ανάθεση συμβολαίων για την 5η και 6η Φ/Γ Constellation


Το US Navy ανακοίνωσε την ανάθεση σύμβασης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Fincantieri Marinette Marine για τις επόμενες δύο φρεγάτες κλάσης Constellation. Το συμβόλαιο αφορά τις FFG-66 και FFG-67, την 5η και την 6η φρεγάτα του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της σύμβασης του Πενταγώνου. 

Η Fincantieri αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες τον Απρίλιο του 2030. Το συμβόλαιο έρχεται παράλληλα με την ανακοίνωση του υπουργού Ναυτικού Κάρλος Ντελ Τόρο ότι η FFG-66 θα ονομαστεί USS Hamilton, τιμώντας τον Alexander Hamilton, υπουργό Οικονομικών του Προέδρου George Washington.

Η ανάθεση της σύμβασης έρχεται επίσης καθώς το πρόγραμμα της φρεγάτας αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων του εργατικού δυναμικού στο ναυπηγείο στο Marinette του Ουισκόνσιν και του ημιτελούς σχεδιασμού. Αξιωματούχοι του US Navy είπαν ότι το πρώτο πλοίο της κλάσης θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και τρία χρόνια, μεταφέροντας την πιθανή παράδοση από το 2026 στο 2029.  Η σχεδίαση των Constellation βασίζεται στο μητρικό σχέδιο των Φ/Γ FREMM που είναι σε υπηρεσία με το ιταλικό και το γαλλικό ναυτικό. Ωστόσο Naval Sea Systems Command έχει τροποποιήσει τα σχέδια για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του ναυτικού των ΗΠΑ.  Για την ιστορία, η Fincantieri Marinette Marine κέρδισε το συμβόλαιο για την κλάση Constellation το 2020.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου