Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικίνδυνη αφέλεια το ταξίδι Κασσελάκη στη Ραμάλα

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Επικίνδυνη αφέλεια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επίσκεψη που προτίθεται να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Ραμάλα την Κυριακή. 

Στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που γίνεται στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την κίνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δικαίωμα να κάνει πολιτική lifestyle στο εσωτερικό. Ωστόσο, «όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά. Θα πάει ο αρχηγός σας στη Ραμάλα. Με ποιους θα συναντηθεί; Θα συναντηθεί και με την ηγεσία του Ισραήλ; Θα πάτε στη Ραμάλα για να βγάλετε selfie για να πείτε ότι "ήρθαμε εδώ" για να υποστηρίξετε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και να πείτε για τη Χαμάς ότι είναι ολίγον τρομοκρατική οργάνωση και να έρθουμε μετά να τα μαζέψουμε; Εϊναι επικίνδυνη αφέλεια για τα ζητήματα που αφορούν τα εξωτερικά θέματα της χώρας όπου εκεί κι αν χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταχύρυθμα σεμινάρια». 

Με επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόσο για το γεγονός ότι καθυστέρησε εσκεμμένα τη διαδικασία μιλώντας επί 50 λεπτά όσο και για τη συμμετοχή της στην καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. 

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών. Στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε στην κατηγορία ότι η Ελλάδα αποκλίνει από την Ευρώπη με ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. «Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη παίξαμε ή δεν παίξαμε καθοριστικό ρόλο για ουσιαστικά πράγματα που έγιναν στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα που αποκλίνει από την Ευρώπη γιατί έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;» ρώτησε ξανά αναφέροντας, μεταξύ άλλων το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το κράτος δικαίου και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το μεταναστευτικό. «Η χώρα έχει συγκλίνει με την Ευρώπη πρωτίστως στο κύρος της» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα της σύγκλισης με την Ευρώπη, καθώς επί δικής του διακυβέρνησης χάθηκε ολόκληρη η δεκαετία του 1980. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε ξανά για τη μείωση της φορολογίας και είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις έφερε μεγαλύτερα έσοδα που κατευθύνθηκαν σε αυξήσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, στην Άμυνα και σε άλλες κοινωνικές παροχές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων είναι μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Επανερχόμενος στην ακρίβεια, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι διαστρέβλωσε τα στοιχεία. Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει μια μονάδα διαφορά από αυτόν της Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης ότι ο αρχικός ΦΠΑ στην Ισπανία ήταν πολύ χαμηλότερος από αυτόν της Ελλάδας. 

O πρωθυπουργός εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες για τον 13ο και 14ο μισθό, τις δαπάνες για την Υγεία και είπε ότι «κάθε πίνακας του κ. Κασσελάκη μας κοστίζει 10 δισ. ευρώ» τόνισε και είπε στον Σωκράτη Φάμελλο να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει από το 32% στο 17%. «Οι πολίτες μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση αλλά δεν πιστεύουν ότι αν ερχόσασταν εσείς στα πράγματα θα είχατε τρόπο να δώσετε αυτά τα χρήματα χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Και θα το ξαναπώ: Η πρώτη μου υποχρέωση είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας. Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε. Και αυτό σημαίνει σύγκλιση με την Ευρώπη». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστούν από τη Βουλή τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών σε μια περίοδο που η Βόρεια Μακεδονία διολισθαίνει προς την εθνικιστική πολιτική του VMRO και, απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, είπε με στοιχεία ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ ουδέποτε είπε ότι 

Παρακολουθήστε live τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτση προ ημερησίας διάταξης για την ακρίβεια.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου