Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας


Ο Διοικητής Χερσαίωτης Γαλλίας – αντίστοιχο τίτλος με τον Αρχηγό ΓΕΣ στην Ελλάδα, επισκέφτηκε τη χώρα μας, με την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, όπου υπάρχει και η ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που κάποια από τις δύο χώρες δεχθεί επίθεση, οι Αρχηγοί Στρατού των δύο χωρών πραγματοποίησαν συνάντηση με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το κυρίως ζητούμενο για τους Αρχηγούς των Στρατών Ξηράς Ελλάδας – Γαλλίας είναι πώς θα μπορέσουν να ενισχύσουν την συνεργασία και την διαλειτουργικότητα στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων της Γαλλίας (Commandant des Forces Terrestres) Αντιστράτηγος Bertrand Toujouse, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε η ενίσχυση των δεσμών των δύο Στρατών μέσω:

– Επαύξησης των δράσεων διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

– Ανάπτυξης κοινής στρατηγικής κουλτούρας.

– Βελτίωσης της διαλειτουργικότητας.

– Παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους.

– Καινοτομίας, Έρευνας και Πειραματισμού σε κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις.

– Συνεργασίας Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών εφαρμογής.

Στη συνέχεια ο Αντιστράτηγος Bertrand Toujouse απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε προσωπικό και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, η πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Laurence Auer υποδέχθηκε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη με αφορμή την επίσκεψη του Στρατηγού Bertrand Toujouse στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, συζητώντας «προς όφελος της ευρωπαϊκής άμυνας και της περιφερειακής ασφάλειας».

ΠΗΓΗ https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου