Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Απειλεί τις ΗΠΑ η Ρωσία: Αν η Ουκρανία μας χτυπήσει με αμερικανικά όπλα, οι συνέπειες θα είναι μοιραίες


Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν «μοιραίες συνέπειες» εάν αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι η Ουκρανία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχει η Ουάσινγκτον για να επιτεθεί στη Ρωσία.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους Αμερικανούς ηγέτες ενάντια σε λανθασμένους υπολογισμούς που θα μπορούσαν να έχουν μοιραίες συνέπειες», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Για άγνωστους λόγους, υποτιμούν τη σοβαρότητα της απάντησης που μπορεί να λάβουν, είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε αθόρυβα στην Ουκρανία την άδεια να χρησιμοποιήσει ορισμένα όπλα που της παρείχαν οι ΗΠΑ για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος. Ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έδωσαν πρόσφατα παρόμοιες άδειες.

Το Κίεβο έχει ζητήσει επιπλέον ευελιξία στη χρήση των δυτικών όπλων καθώς οι δυνάμεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πιέζουν προς την περιοχή του Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Για σοβαρές συνέπειες απειλεί ο Πούτιν, αν χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα για να πλήξει η Ουκρανία τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «πρόσφατα έδωσε εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για σκοπούς αντεπίθεσης στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις ρωσικές δυνάμεις που τις χτυπούν ή ετοιμάζονται να τις χτυπήσουν», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Politico, προσθέτοντας ότι η πολιτική που επιτρέπει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».

Ο Πούτιν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα τη Δύση να μην επιτρέψει στα όπλα της να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πλήξουν τη Ρωσία. «Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Πούτιν στις 29 Μαΐου. «Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας κατά νου την ισότητά μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων;», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Ριαμπκόφ παρέπεμψε την αμερικανική κυβέρνηση στην «πολύ σημαντική προειδοποίηση» του Πούτιν, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ληφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα» και ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να «αφιερώσουν λίγο χρόνο μελετώντας λεπτομερώς τα όσα ειπώθηκαν».

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου