Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ας μην διαδίδουμε παραμύθια, δεν υπάρχει ευρωπαϊκός δρόμος για καμία χώρα – λέει ο καλύτερος ειδικός της ΕΕ για τα Βαλκάνια


Ιούνιος 3, 2024. Ελλάδα.

Φωτό από την Εξπρές στων Σκοπίων, ο Σκοπιανός συντάκτης έσβησε στον χάρτη το «North» από το όνομα της χώρας του

Ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους και Γερμανούς ειδικούς στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Μίκαελ Μάρτενς /Michael Martens, ζητά από τους Γερμανούς πολιτικούς να μην διαδίδουν παραμύθια για την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Μάρτενς, ο οποίος είναι ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung για την Ανατολική Ευρώπη, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μονοπάτι για καμία χώρα στην περιοχή: Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο ή Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Απαντώντας στον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής Bundestag, Μίκαελ Ρόγκ, ο οποίος είπε ότι το μέλλον του Μαυροβουνίου στην ΕΕ εξαρτάται από την απομάκρυνση από τον Βούτσιτς, ο Μάρτενς λέει ότι είναι ένα παραμύθι.

«Αυτό θα ίσχυε αν υπήρχε ένας «ευρωπαϊκός τρόπος» (καλλιτέχνης παλαιότερα γνωστός ως προοπτική της ΕΕ). Αλλά δεν υπάρχει. Ούτε με τον Βούτσιτς ούτε χωρίς τον Βούτσιτς. Ούτε για τη Σερβία ούτε για το Μαυροβούνιο. Ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Καλύτερα να μην διαδίδονται παραμύθια», λέει ο Μάρτενς, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ΕΕ δεν έχει καμία πρόθεση να δεχτεί σύντομα καμία χώρα από την περιοχή στην ένωση.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου