Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η Ρόδος δεν ξεχνά και τιμά τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο


(Πηγή: facebook.com/ Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου)

Τιμητικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Κυπρίων Ρόδου

Φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αποτίνει, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (OKOE) για τα 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή. Οι διήμερες εκδηλώσεις γίνονται με τη στήριξη του δήμου Ρόδου – ΔΟΠΑΡ.

Πρόγραμμα

13 Ιουλίου, στις 20:00
 Νέα Πτέρυγα Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου

Εκδήλωση σκέψης και μνήμης για τα 50 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή. Κεντρικός ομιλητής είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου θα μιλήσουν για το προσωπικό τους βίωμα, το 1974 ,(στρατιώτες, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες) ενώ θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό (δημιουργία υλικού: Γιώργος Τζεδάκης). Τις μαρτυρίες τους θα καταθέσουν οι Χρήστος Ευθυμίου, Ιωάννης Ιωάννου, Κώστας Κυριακίδης, Λεύκος Ρώσσος, Γεώργιος Συμεωνίδης, Παναγιώτης Τριλλίδης, Ιωάννα Χατζηπαντελή. Στην απαγγελία θα είναι ο Νίκος Μεϊτανής.

Το συντονισμός της εκδήλωσης έχει η Δέσποινα Κυριακίδη.

14 Ιουλίου, στις 09:30
 Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Ρόδου

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Ομιλητής είναι ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Σταύρος Αυγουστίδης.

• Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Mια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 20:00, ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου διοργανώνει την πορεία μνήμης «Δεν ξεχνώ – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο».

Σημείο εκκίνησης είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο τερματισμός θα γίνει στον Τρούλο έναντι από το Ακταίον.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας η βιολοντσελίστρια Οξάνα Γκλουσκόβα θα παρουσιάσει το κομμάτι για σόλο βιολοντσέλο με τίτλο «Προσευχή για την Κύπρο» που συνέθεσε ο Αντώνης Κυζούλης ειδικά για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου