Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Τα Σκόπια δεν θέλουν τους Βουλγάρους στο Σύνταγμα τους (φωτό)


Αύγουστος 24, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η επιγραφή γράφει “Бугари во Устав е предавство” (Οι Βούλγαροι στο Σύνταγμα είναι προδοσία). 

Σκανδαλώδη γκράφιτι κατά των Βουλγάρων έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο των Σκοπίων – δίπλα στη Γέφυρα Κάμεν (Κάμεν Μοστ) και στο κτίριο των Σέρβων αξιωματικών.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του  βουλγαρικού κόμματος «Μακεδονία», Βίκτορ Στογιάνοφ. Το συγκλονιστικό είναι ότι η επιγραφή φυλάσσεται από την αστυνομία των Σκοπίων.

Η σκανδαλώδης επιγραφή ξεχωρίζει στον τοίχο της προκυμαίας του ποταμού Βαρδάρη – λίγα μέτρα από την πλατεία των Σκοπίων.

Το βράδυ, το γκράφιτι αυτό φυλάσσεται ακόμη και από την αστυνομία στην πρωτεύουσα.

Αυτό επιτεύχθηκε υπό συνθήκες συνεχούς αντιβουλγαρικής πολιτικής ρητορικής κατά την προεκλογική εκστρατεία του Απριλίου. Από την αρχή, οι υποψήφιοι πρόεδρος και βουλευτές της Βόρειας Μακεδονίας χρησιμοποίησαν τη γλώσσα του μίσους προς τη Βουλγαρία και τους Βούλγαρους.

Η υποψήφια αρχηγός κράτους από το VMRO-DPMNE  Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα -Ντάβκοβα δήλωσε ότι «Το προοίμιο του Συντάγματος δεν είναι ένας τηλεφωνικός κατάλογος που να περιλαμβάνει όλους τους γείτονές μας σε αυτό».

Ο αρχηγός του κόμματος, Χριστιάν Μίτσκοσκι, έχει επανειλημμένα επαναλάβει ότι οι συνταγματικές αλλαγές είναι «βουλγαρική επιταγή».

Σημειώνεται ότι το τεράστιο μέρος της προεκλογικής συζήτησης στις εκλογές του Απριλίου, μεταξύ του  Μίτσκοσκι από το VMRO-DPMNE και του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (αρχηγού της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης) ήταν μια διαμάχη για το «βουλγαρικό υπόταγμα» και την ευρωπαϊκή πρόταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γράφιτι είναι ‘δουλειά’ του κόμματος ‘Λέβιτσα’ που έχει έξι εκπροσώπους στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου