Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Τούρκοι στρατιώτες περιπολούν στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας


Αύγουστος 24, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει την ιστορική κληρονομιά στα Βαλκάνια σε κάθε τομέα», γράφουν τα τουρκικά media.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τουρκικός στρατός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εδραίωση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, όπως σημειώνεται.

Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν στο Κοσσυφοπέδιο ως μέρος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) από το 1999, περιπολούν στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.

«Ο Τούρκος στρατιώτης στο πλευρό του λαού του Κοσόβου»

Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) εδώ και 25 χρόνια, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον λαό του Κοσσυφοπεδίου σε κάθε τομέα.

Συνεχίζουν τις περιπολίες

Η μονάδα της KFOR που βρίσκεται υπό την τουρκική διοίκηση, δημοσίευσε φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου- Σερβίας και δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν τις περιπολίες τους για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στη συνοριακή περιοχή των δύο πλευρών.

Οι Τούρκοι στρατιώτες, παρακολουθούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, συνεχίζοντας τις περιπολίες τους σε 24ωρη βάση στην ορεινή περιοχή όπου επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τη διοίκηση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) από την Ιταλία στις 10 Οκτωβρίου 2023.

Το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος από 117 χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Σερβία, από την άλλη, βλέπει το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο κήρυξε τη μονομερή του ανεξαρτησία, ως δικό της έδαφος, καταλήγει το τούρκικο Ihlas.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου