Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ουκρανία: Ένα από τα έξι αεροσκάφη F-16 που παρέλαβε «θυσιάστηκε»


Αύγουστος 30, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη έξι πολυαναμενόμενων αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, ένα από αυτά συνετρίβη, γράφει η The Wall Street Journal. Παραδόξως, το περιστατικό συνέπεσε με την ημερομηνία της επίθεσης με ρουκέτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό.

Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι το αεροπλάνο δεν καταρρίφθηκε από εχθρικά πυρά, αν και το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης με ρουκέτες σε ολόκληρη τη χώρα, είπε ο αξιωματούχος. Πιθανότατα, η συντριβή ήταν αποτέλεσμα λάθους του πιλότου.

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε αεροπλάνα σε μάχη για πρώτη φορά για να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια επιδρομών αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Πεντάγωνο διαβίβασε περαιτέρω ερωτήσεις στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία δεν επιβεβαίωσε τη συντριβή και δεν παρείχε πληροφορίες για την κατάσταση του πιλότου.

Η είδηση ​​της απώλειας ενός από τα λίγα F-16 στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για το Κίεβο, το οποίο ζητούσε αυτά τα αεροπλάνα εδώ και μήνες έως ότου ο Πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε τελικά το πράσινο φως πέρυσι, εγκρίνοντας τη μεταφορά τους από τις ευρωπαϊκές χώρες.

The Wall Street Journal

Το Κίεβο ήλπιζε ότι τα προηγμένα δυτικά αεροσκάφη θα έδιναν στις δυνάμεις του ένα πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης των εισερχόμενων εχθρικών πυραύλων και βοηθώντας στην προστασία των δικών του στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή. Αλλά την ίδια στιγμή, τα μαχητικά είναι ευάλωτα στους ρωσικούς πυραύλους αεράμυνας και αποτελούν στόχο προτεραιότητας για τις δυνάμεις της Μόσχας.

Στις 4 Αυγούστου, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την άφιξη του πρώτου από τα 80 F-16 που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία. Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δεν έδωσε στοιχεία, αλλά ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι έφτασαν συνολικά έξι αεροπλάνα και ότι η Ουκρανία είχε μόνο έξι πιλότους εκπαιδευμένους για να τα πετάξουν.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου