Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

«Γρήγορη» παράδοση του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale στη Σερβία


Αύγουστος 30, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Βελιγράδι.

Σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η παράδοση των νέων μαχητικών που θα αγοράσει η Σερβία από τη Γαλλία, γράφουν σήμερα τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωσή του στα γαλλικά media πριν από την έναρξη της τελετουργικής ανταλλαγής συμβολαίων, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Dassault αποκάλυψε την ακριβή προθεσμία για την παράδοση του νέου σερβικού Rafale.

Ο Έρικ Τάπιγε είπε ότι το πρώτο Rafale θα παραδοθεί στη Σερβική Πολεμική Αεροπορία και Αεράμυνα το 2028 και ότι και τα 12 αεροσκάφη θα παραδοθούν δύο χρόνια αργότερα .

Η Σερβία θα αγοράσει εννέα μονοθέσια και τρία διθέσια

Η Σερβία υπέγραψε ένα λεπτό συμβόλαιο με τη γαλλική εταιρεία Dassault (Dassault Aviation”) στο Βελιγράδι για την προμήθεια υπερηχητικών μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων Rafale.

Ο πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι η σύμβαση ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ για 12 νέα αεροσκάφη . Η πρώτη δόση θα είναι 421 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση υπεγράφη την πρώτη ημέρα της επίσημης κρατικής επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σερβία.

Το συμβόλαιο υπέγραψε εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας ο Υπουργός Άμυνας Μπράτισλαβ Γκάσιτς και εκ μέρους της εταιρείας Dassault ο διευθυντής της Έρικ Τράπιγε.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου