Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ»


     Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, με αφορμή τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτραςπαρουσία του  Υπουργού  Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.  Γιάννη Διαμαντίδη και στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γ. Δημαράς, οι πρώην Δήμαρχοι Πάτρας κ.κ. Α. Καράβολας, Α. Φούρας και Ε. Φλωράτος καθώς και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. κ.κ. Ζεπάτος και Πλατυκώστας, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

 «Η σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,  κ Γιάννη Διαμαντίδη,  για την Υπόθεση του Θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, αποδεικνύει τη διγλωσσία της κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος γύρω από την σοβαρή αυτή διεκδίκηση των πατρινών.
Ποιος φόβος υπήρξε ότι το  Δ.Σ. του ΟΛΠΑ θα έκανε αντίθετους σχεδιασμούς από την παραχώρηση του χερσαίου μέρους του παλιού λιμανιού στη πόλη και χρειάστηκε να κληθεί και να δεσμευτεί ενώπιον του Υπουργού   για αυτό;
Άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα άραγε σχεδιάζουν ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ τους οποίους η ίδια έχει τοποθετήσει;
Είναι φανερό ότι με κωλυσιεργίες και αλληλοδεσμεύσεις του τύπου «φοβάται  ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», δεν λύνονται τα προβλήματα της Πάτρας.
Δυστυχώς όλα δείχνουν  ότι η κυβέρνηση αδυνατώντας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πατρινούς προσπαθεί να αγοράσει χρόνο. Η εκούσια κωλυσιεργία που προφανώς δεν οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους αλλά στην εμφανή απουσία πολιτικής βούλησης αποδεικνύει πως ούτε ο Πρωθυπουργός , ούτε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Μεταθέτουν το ζήτημα στο μέλλον, ενώ αν πράγματι ήθελαν να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους θα είχαν ήδη δρομολογήσει την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου και δεν θα κρύβονταν πίσω από την  «ανεξαρτησία» του ΟΛΠΑ.
Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει  τώρα τις διαδικασίες λειτουργίας του νέου λιμανιού και να τρέξουν οι συμφωνίες για την ταχύτερη δυνατή παραχώρηση στη πόλη της θάλασσας που της ανήκει
Είναι ντροπή για την Πάτρα, για τον νυν και τους τέως δημάρχους, για όλους να εμπαίζονται από την κυβέρνηση κατ΄  αυτόν τον τρόπο και να  παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, συσκέψεων και επιτροπών, για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου