Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εγινε του... Αλ Τσαντίρι...



THΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Εγινε του... Αλ Τσαντίρι, μετά το νέο απόσπασμα από τη συνέντευξη Στρος-Καν στο «Canal+» στο οποίο υποστηρίζει ότι υπήρξε «υπόγεια προετοιμασία μηνών» με την κυβέρνηση Παπανδρέου για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ και το οποίο πρόβαλε στην εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος.
Ο Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε «κόλαφο» για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου το βίντεο. Επικριτικά εναντίον της κυβέρνησης κινήθηκαν και τα μικρότερα κόμματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις επαφές Παπανδρέου, αλλά υποστήριξε ότι ήταν γνωστές και εξαπέλυσε επίθεση κυρίως στη Ν.Δ.

Η ουσία είναι ότι τα δύο κόμματα εξουσίας αποφεύγουν να παραδεχτούν τα σημαντικά. Η κυβέρνηση περνάει στο ντούκου ότι μέχρι τη τελευταία στιγμή (Μάιος 2010) διέψευδε τα σενάρια προσφυγής στο ΔΝΤ και την τρόικα. Οσο για τη Ν.Δ., ρίχνει τον λίθο του αναθέματος στο ΠΑΣΟΚ όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και έκανε επιτακτική την ανάγκη να αρχίσουν οι συζητήσεις της νέας κυβέρνησης με το ΔΝΤ.
«Μην ξεχνάτε ότι ο πρωθυπουργός έβγαινε και έλεγε, δύο μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς να προκληθεί από κανέναν, ότι "εγώ έχω επαφές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. «Είχε δε πει χαρακτηριστικά "ας μας φέρει τα δανεικά η Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Ρουσόπουλος ή ο κ. Βουλγαράκης, για να μπορέσουμε να σταθούμε σαν κράτος, να μην πτωχεύσουμε και κανένα ΔΝΤ και καμία τρόικα δεν θα μας χρειαζόταν"».
«Ο κ. Στρος-Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός, επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας», πέρασε στην αντεπίθεση και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (realfm).
Ο Γ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν" και ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ", μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον λαό. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείν.».
* ΚΚΕ «Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος-Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στον λαό το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.», δήλωσε το ΚΚΕ.
* ΣΥΝ Ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «οι μάσκες έπεσαν», ο κ. Παπανδρέου «έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ».
* ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Δ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι μιλούσαν για γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι, ενώ προωθούσαν την προσφυγή στο ΔΝΤ.
* ΔΗ.ΣΥ. Ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός περισσεύει και το πολιτικό θάρρος απουσιάζει εντελώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου