Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

PIMCΟ: "Σε χειρότερη οικονομική θέση οι ΗΠΑ από την Ελλάδα - Χρωστάνε 100 τρισ. δολάρια"!


Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Image"Οι ΗΠΑ είναι στην ουσία σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, αν συνυπολογιστούν όλα τα χρήματα που οφείλονται για να καλυφθούν οι μελλοντικές υποχρεώσεις σε προγράμματα επιδομάτων",  υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Bill Gross της Pimco, δηλώνοντας δημόσια αυτό που οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πλέον στη χώρα μας: Ότι στην περίπτωση της Ελλάδας στήθηκε μια χρεοκοπία για να πλουτίσουν κάποιοι.

Συνολικά, ο Gross εκτιμά ότι τα χρέη διαμορφώνονται «κοντά στα 100 τρισ. δολάρια», γεγονός, που αν και λίγο υπερβολικό, θέτει τη χώρα σε μία καθόλου αξιοζήλευτη δημοσιονομική κατάσταση.
«Να σκεφτούμε ότι μπορούμε να μειώσουμε το χρέος μέσα σε ένα ή δύο χρόνια δεν αποτελεί ρεαλιστική υπόθεση», τονίζει ο Gross. «Είναι πολύ περισσότερα από της Ελλάδας, είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα. Έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το λύσουμε γρήγορα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Το δημόσιο χρέοςτων ΗΠΑ, φτάνει τα 14,3 τρισ. δολάρια. Όπως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται χρήματα σε εγγυήσεις για τα προγράμματα Medicare, Mediaid και Social Security, που ανέρχονται κοντά στα 50 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου