Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Νέτγκαζέτε 27-8-2011

Καλυμμένη απειλή από το Ιράν προς την Τουρκία
H εφημερίδα New York Post κάνει λόγο για ¨καλυμμένη απειλή του Ιράν προς την Τουρκία¨ και παραθέτει την φράση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Καϊχάν – που αντηχεί τις απόψεις του Ιρανού ηγέτη Χαμενεϊ- πως ¨ Η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε δυνατότητας της για να διασφαλίσει την αποτυχία των συνωμοσιών σε βάρος της Συρίας. ¨.



 Ο γεννημένος στο Ιράν και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Αμίρ Ταχερί στο άρθρο του με τίτλο ¨Συρία : Η Τουρκία κόντρα στο Ιράν¨ γράφει πως η εξέγερση στην Συρία ¨προκάλεσε ένα αγώνα ισχύος ανάμεσα σε δύο περιφερειακούς ανταγωνιστές, την Τουρκία και το Ιράν¨.

Ο Ταχερί γράφει πως η Τουρκία αφού δίστασε για κάποιο διάστημα, μετά δίνει την εικόνα πως αποφάσισε ότι το καθεστώς Άσαντ δεν θα μπορέσει να προχωρήσει παραπέρα, φιλοξένησε συγκέντρωση αντικαθεστωτικών της Συρίας, ενώ εξέφρασε την στήριξη της στις νέες κυρώσεις της ΕΕ προς την Συρία, συμπεριλαμβανομένου πετρελαίου και φυσικού αερίου.
…………….
Στο άρθρο αναφέρεται πως η θέση της Τουρκίας ότι το καθεστώς Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει και στη θέση του να έρθει μια προσωρινή διοίκηση εκτός από την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και χωρών του Κόλπου, έχει και την στήριξη κάποιων περιφερειακών δυνάμεων, και γράφει ότι ¨Η Ε.Ε. φαίνεται να επιθυμεί την ηγεσία της Τουρκίας στο θέμα της Συρίας¨.
………….
Το άρθρο συνεχίζει ως εξής : ¨Η καθημερινή εφημερίδα Καϊχάν που απηχεί τις απόψεις του Χαμενεί σε άρθρο της αναφέρει τα εξής : ¨Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πετύχουν οι συνωμότες στην Συρία. Αυτοί που στοχεύουν τη Συρία, στην πραγματικότητα στοχεύουν στην Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν¨. Η εφημερίδα προβαίνει επίσης σε προειδοποίηση γράφοντας πως ¨Η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε δυνατότητας της για να διασφαλίσει την αποτυχία των συνωμοσιών σε βάρος της Συρίας¨
…………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου