Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΝΑΤΟ: Τέλος της επιχείρησης στην Λιβύη


Σχόλιο από ALEXANDER
Το ποιος είναι απειλή για ποιον στη Λιβύη ας ρωτήσει το ΝΑΤΟ  το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτός αν για το ΝΑΤΟ το   Παρατηρητήριο είναι αξιόπιστο μόνο για την Σερβία!!!


Από τη real

Οι νέες αρχές της Λιβύης είναι πλέον σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρας τους, όπου η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι οπαδοί του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έχει εξαφανιστεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός διοικητής της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

"Η απειλή των οργανωμένων επιθέσεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού έχει εξαφανιστεί", δήλωσε ο Καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, ο οποίος διοικεί την επιχείρηση "Ενοποιημένος Προστάτης" από τη Νάπολη (Ιταλία).


Η Λιβύη "είναι μια μεγάλη χώρα" όπου "μπορεί να υπάρχουν κάποια άτομα" που υποστηρίζουν ακόμη τον Καντάφι, αλλά τη δυνητική απειλή που αντιπροσωπεύουν "μπορεί να τη διαχειριστεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT)", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την επομένη της ανακήρυξης της "απελευθέρωσης" της χώρας από τις νέες αρχές.

Εκτιμώντας επίσης ότι "όλες οι περιοχές είναι ελεύθερες", το ΝΑΤΟ καθόρισε για την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου το τέλος της αποστολής του και "δεν προτίθεται να διατηρήσει τις ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή", διευκρίνισε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος της Συμμαχίας. Μια επίσημη απόφαση θα πρέπει να ανακοινωθεί "τις προσεχείς ημέρες" από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, την ανώτατη πολιτική αρχή της Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στις αδιευκρίνιστες συνθήκες του θανάτου του Καντάφι την Πέμπτη,  ο στρατηγός Μπουσάρ δήλωσε ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρισκόταν "χωρίς να γνωρίζουν ότι επέβαινε σε ένα από τα 75 οχήματα". "Στην πραγματικότητα, εξεπλάγην από το γεγονός ότι ο Καντάφι ήταν στην περιοχή της Σύρτης", σημείωσε.

Η αυτοκινητοπομπή έγινε στόχος του ΝΑΤΟ, επειδή ορισμένα οχήματα "ήταν οπλισμένα" και "αντιπροσώπευαν απειλή για τον άμαχο πληθυσμό", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου