Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μηχανογραφικό «μπλακ άουτ» στις εφορίες

Από το newsbomb

Αλαλούμ επικρατεί στις εφορίες με την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους.
Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς του τέλους επιτηδεύματος, ακόμα και εάν δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Ωστόσο, στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Το μηχανογραφικά προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν από την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων σε εφορίες και υπουργείο Οικονομικών, με την παράλληλη κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έχει μπλοκάρει την έκδοση και αποστολή 1 εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης από την οποία το κράτος θα είχε έσοδα σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών όπου σταμάτησαν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις, επικρατεί αναβρασμός, ενώ πραγματοποιούνται επιτελικές συσκέψεις, για να βρεθεί τρόπος να εκδοθούν και να αποσταλούν τα εκκαθαριστικά της έκτακτης εισφοράς.
Λόγω της απεργίας μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί κανένα ειδοποιητήριο. Περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που πλήρωσαν ήδη τον Σεπτέμβριο την πρώτη δόση, καλούνται πλέον να πάνε μόνοι τους στις εφορίες με το ΑΦΜ και να καταβάλουν τη δεύτερη και να μην περιμένουν το ειδοποιητήριο.
Επιπλέον, εκκρεμεί και η έκδοση άλλων 900.000 εκκαθαριστικών για την πρώτη δόση, που δεν κατέστη εφικτό να εκδοθούν έως τον Σεπτέμβριο.
Και το αλαλούμ συνεχίζεται…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου