Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η επιστολή Καρατζαφέρη στους δανειστές - "Θα έρθει η ώρα των ευθυνών, τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας"

Από το newsit.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκε το άρθρο - επιστολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία δεσμεύεται και έναντι των εταίρων ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα που συνοδεύει το νέο δάνειο.

Ο τίτλος του άρθρου είναι "Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ" και αναφέρει ότι "εξυπακούεται ότι ο ΛΑΟΣ θα στηρίξει μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την κυβέρνηση Παπαδήμου".

"Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών οικονομικών πολιτικών, οι οποίες συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις. Αυτή η εντολή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους όλων των βουλευτών μας" προσθέτει.


"Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούληση του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος λαός".

Απευθυνόμενος στους Έλλληνες ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει: "Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι. Με σωφροσύνη και χρηστή χρήση επιβάλλεται να δανειστούμε κεφάλαια που θα αντλήσουμε από τους εταίρους μας. Ταυτόχρονως, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της ΕΕ. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Ένα μάθημα που πρέπει να το τυπώσουμε βαθιά στη μνήμη μας, εκλογείς και εκλεγόμενοι" σημειώνει.

"Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, έχετε εξουθενωθεί απ΄αυτή την Πανεθνική προσπάθεια. Γνωρίζω ότι άλλαξε σε όλους η ζωή. Στα ασθενέστερα νοικοκυριά, μάλιστα, δραματικά. Φτάσαμε να μη μπορούμε να ζήσουμε μόνοι τα παιδιά μας".

"Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σε εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος" λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

"Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε της έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους.Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ευρώ.

Όλα αυτά τα χρόνια μας έδωσαν πολλά με τα διάφορα «πακέτα» και όχι μόνο. Όμως και μεις τους δώσαμε πολλά. Καταναλώνουμε με το μισθό μας σε δικά τους πολυκαταστήματα, που η λειτουργία τους έβαλε λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρά ελληνικά καταστήματα.

Με τις εισαγωγές από τις χώρες τους μεταφέρουμε τον όποιο πλούτο της χώρας μας στα ταμεία τους (έχουμε αγοράσει τα περισσότερα κατά κεφαλήν τηλέφωνα από την φινλανδική NOKIA).

Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό (αμυντικό- ηλεκτρονικό) σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από τις τρέχουσες στη διεθνή αγορά.
Ήταν μια σχέση ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ. Και στα δύο υπήρξαμε υπερβολικοί. Σήμερα, η Ελλάδα, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο ΕΘΝΟΣ να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010. Δείξαμε σαν κόμμα σοβαρότητα απέναντι στην επερχόμενη καταιγίδα.

Όμως η διαχείριση του Μνημονίου δεν ήταν ενδεδειγμένη και σκόνταψε στις ενδοκομματικές αγκυλώσεις του κυβερνώντος, τότε, κόμματος. Αποτέλεσμα η επιδείνωση. Τα διάφορα τεχνάσματα του μικροκομματισμού παραλογισμού, εξέθεσαν στα μάτια των δανειστών μας, όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας.

Δανειστές που, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, δεν ήλθαν αυτοί σε εμάς, αλλά εμείς, εκλιπαρώντας, καταφύγαμε στην πόρτα τους. Με πολύ κακομοιριά και περισσότερη κουτοπονηριά προσπαθήσαμε να αντλήσουμε παροχές, χωρίς να εξυπηρετούνται οι δεσμεύσεις μας για μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Τώρα μας τιμωρούν γι αυτές τις «επιδόσεις» μας.

Καθυστερούν την 6η δόση. Ενώ έπρεπε να την είχαμε λάβει τον Σεπτέμβριο, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καταβληθεί το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου".

Αναφέρει επίσης η επιστολή: "Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσυπογραφής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες.

Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης".

"Ανεξαρτήτως των δεσμεύσεων για την καταβολή της 6ης δόσης, ο ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύει ότι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, όπως και η διόρθωση άλλων μικροοικονομικών ανισορροπιών, αποτελούν την καλύτερη συνεισφορά αυτής της νέας κυβέρνηση στην προώθηση της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου