Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Για σκληρό... πόκερ κάνει λόγο ο ξένος Τύπος




  
Από τη real
 
Τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου ήταν στραμμένα χθες στην ελληνική Βουλή, καθώς στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρώτο θέμα είναι οι εξελίξεις στη χώρα μας και η ψήφος εμπιστοσύνης που απέσπασε η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου.

Συνεχή ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας είχε από χθες το απόγευμα το πρακτορείο Reuters, το οποίο και ανέφερε σε κεντρικό άρθρο του μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου πως με αυτήν την εξέλιξη «απομακρύνει το σενάριο των εκλογών, το οποίο θα δημιουργούσε αναταράξεις στη συμφωνία της Ελλάδας για τη δανειακή σύμβαση αλλά και στην κρίση της ευρωζώνης». Επίσης, στο άρθρο αναφέρεται πως –παρά την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, «φαίνεται πως η θητεία του πρωθυπουργού φτάνει στο τέλος της».



Επίσης, σύμφωνα με άρθρο του Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έχει κερδίσει την υποστήριξη των αρχηγών μικρότερων κομμάτων και αναμένεται να ηγηθεί του νέου σχήματος.

"Ξεκινούν συζητήσεις για νέα κυβέρνηση" έχουν τίτλο οι βρετανικοί Financial Times, που σχολιάζουν ότι παρά την ψήφο εμπιστοσύνης, το μέλλον του ως πρωθυπουργού είναι σύντομο...



«Επιβίωσε από την κρίσιμη ψηφοφορία ο Γ.Παπανδρέου», αναφέρουν στο δημοσίευμά τους οι New York Times, στο οποίο εξηγείται πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως θα προχωρήσει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε είναι αυτός ο αρχηγός είτε όχι.



Το σημείο στο οποίο ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε πως οι εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο προτάσσει στο άρθρο του για τη χώρα μας το BBC, ενώ –αφού γράφει πως ο πρωθυπουργός κατάφερε να κερδίσει μία «κρίσιμη» ψηφοφορία- υπενθυμίζει το «σοκ» που προκάλεσε στους Ευρωπαίους εταίρους του με την απόφασή του πριν από μερικές ημέρες να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση.



«Ο Παπανδρέου επιβίωσε στην ψήφο εμπιστοσύνης», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει το CNN για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις για την Ελλάδα, ενώ αναφέρει πως δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές αν θα ηγηθεί ή όχι μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.



Η Bild έχει τίτλο «Σκληρό πόκερ στην Ελλάδα - Ο Παπανδρέου αγοράζει χρόνο» και αναφέρεται στις χθεσινοβραδινές εξελίξεις με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Επίσης σχολιάζει ότι με την ψήφο που έλαβε από την ελληνική Βουλή μπορεί ακόμη να κάνε διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση καθώς δεν είναι ηττημένος.



To γερμανικό Spiegel σχολιάζει στο δημοσίευμά του ότι ο Γ. Ππανδρέου που είχε κηρυχθεί "νεκρός" αναστήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες από τη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του του έδειξαν την εμπιστοσύνη τουε. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς ανάμελους ότι εκείνος θα αποσυρθεί. «Αλλά θα το κάνει αυτό ο Γ Παπανδρέου;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος.



Οι γαλλικές Le Figaro, Le Monde και La Tribune με παρόμοιο τίτλο «Ο Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή» αναφέρονται στη χθεσινή ψηφοφορία, την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός και τη δρομολόγηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η ισπανική El Pais έχει τίτλο «Ο Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και σήμερα θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου